nadrealni prizori

FOTO I VIDEO / Užas na Vodnjanštini: Netko je bacio građevinski otpad u kanalizaciju! Fekalije plivaju po svuda

| Autor: Bojan ŽIŽOVIĆ
Fekalije u potocima

Fekalije u potocima


Iz šahtova nezaustavljivo istječu fekalije i u potocima se slijevaju u prirodu, posvuda je neopisiv smrad. Takav nas je prizor dočekao na Likvidotu u blizini Vodnjanske ceste, gdje se učestalo mogu vidjeti kamioni koji prazne fekalije u kanalizacijski cjevovod.

gggg

Djelatnici pulske komunalne tvrtke Pragrande koje smo zatekli na tom području rekli su nam da se havarija dogodila zbog zaštopanih cijevi. Šteta za okoliš je u svakom slučaju ogromna. Kristijan Benčić, direktor Pragrandea, tvrtke koje upravlja i održava kanalizacijski sustav na Likvidotu, kaže da je štetu teško procijeniti, ali jasno je da su se fekalije izlile u prirodu.

Ističe da su oni učinili sve što je u njihovoj moći da spriječe još veće zagađenje. Odmah po dojavi građana izašli su na teren, cjevovod je brzo odštopan i sve je u ranim popodnevnim satima vraćeno u normalan rad.

gggg

Benčić nam otkriva i koji je uzrok ovoj havariji. "U cjevovodu su naši djelatnici pronašli dasku i komade cigli. Netko se očigledno ilegalno riješio građevinskog materijala tako što ga je bacio u kanalizaciju. I to se, nažalost, događa. Svijest ljudi je toliko niska da posvuda bacaju sve i svašta. Uglavnom, cjevovod je odštopan je i sada je ponovno u funkciji.

gg

Sutra ćemo cijelu cijev proći s kamerom da je snimimo i vidimo je li došlo do oštećenja. Pretpostavljamo da nije. U slučaju da jest, morat ćemo zamijeniti cijev, pojašnjava Benčić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini