UMAG

Rebalans proračuna: Novi prihod utrošit će se na SUDSKE SPOROVE, GRAĐEVINSKO ODLAGALIŠTE I OPREMANJE IGRALIŠTA

| Autor: Sanja BOSNIĆ

Usvojene su prve izmjene umaškog gradskog proračuna koji je povećan s dosadašnjih 234 na 256 milijuna kuna. Do povećanja od 22 milijuna kuna je došlo zbog prijenosa sredstava iz prethodne godine, pa sada sveukupna prenesena sredstva iz ranijih godina iznose 74 milijuna kuna.

-U prijedlogu rebalansa najveći dio povećanja odnosi se na najznačajnija ulaganja i to tri milijuna za opremanje nogometnih terena, zatim 5,7 milijuna kuna za ulaganje u odlagalište građevinskog materijala Valdemat te povećanje ukupnih rashoda za upravljanje imovinom i sudske sporove u iznosu od sedam milijuna kuna, kazala je gradska financijska pročelnica Barbara Krištofić Brenčić prilikom predstavljanja rebalansa.

Nabavka novog službenog vozila

U raspravu se uključila Sunita Prodan Benolić (IDS) s pitanjem zašto se projekt odlagalište otpada Valdemat nije prijavio na europske fondove gdje se slični projekti odobravaju. Vijećnici nije konkretno odgovoreno, osim da će se radovi na tom deponiju sve do završetka financirati iz budžeta Grada. Prodan Benolić se u nastavku raspitala za nabavku novog službenog vozila Grada - Opel Insignia Turbo.

- Da li se povećanje stavke za 400 tisuća kuna na dosada planiranoj stavci od 630 tisuća kuna za nabavku prijevoznih sredstava odnosi na kupnju još nekog novog službenog vozila ili je to za nedavno kupljeni automobil, htjela je znati Prodan Benolić.

Pročelnica nije odgovorila da li se u sveukupnoj povećanoj cifri nalazi i dio planiranih sredstava za službeno vozilo Grada, nego da je riječ o sredstvima za nabavku vozila za javno-vatrogasnu postrojbu Umag i time zaključila raspravu nakon čega su izmjene proračuna jednoglasno usvojene.

Sporna koncesija na plažu u Alberima

Energičnu reakciju vijećnika Darija Makovca (IDS) izazvao je i prijedlog izmjene odluke o davanju koncesije u svrhu gospodarskog korištenja morske plaže na pomorskom dobru – Alberi. Iako se radilo o formalno-pravnoj odluci gdje se u glavi iste mijenjalo samo ime koncesionara jer je u sudskom registru došlo do pripajanja tvrtke Skiper operacije (s kojim je potpisan ugovor o koncesiji) u Skiper hoteli, Makovac je predložio da se ugovor o davanju koncesije ne potpisuje dok se ne utvrdi da li se morska plaža koristi u skladu s odredbama ugovora. Makovac tvrdi da je od 2017. godine, kada je ugovor sklopljen, lokalnom stanovništvu onemogućeno korištenje plaže Alberi. Prijedlog mu je prihvaćen, a izglasavanje odluke je odgođeno za sljedeću sjednicu. Usvojena je odluka o zakupu i kupoprodaji poslovnih prostora u vlasništvu Grada za koje su brojni zakupci iskazali svoj interes.

- Popis poslovnih prostora koje će Grad istaknuti za prodaju, a radi se o neatraktivnim prostorima, utvrditi će Gradsko vijeće, kazao je Blaž Vidović (HDZ).

Na temelju zaključka gradonačelnika Vilija Bassanesea vijećnici su odobrili javna gradska priznanja za 2019. godinu.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of