Veliko zanimanje građana

Gradonačelnik Vodnjana Klaudio Vitasović uručio ugovore o zakupu DODIJELJENO 137 HEKTARA DRŽAVNOG POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA

S poljoprivrednicima je sklopljeno ukupno 69 ugovora o dugoročnom zakupu poljoprivrednog zemljišta na razdoblje od 25 godina, a u zakup su dane čestice koje se protežu na području katastarskih općina Vodnjan, Galižana i Peroj

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ
Dodjela ugovora

Dodjela ugovora


Jučer je u Vodnjanu gradonačelnik Klaudio Vitasović vodnjanskim poljoprivrednicima uručio ugovore o zakupu državnog poljoprivrednog zemljišta za ukupno 137 hektara poljoprivrednog zemljišta koje se nalazi na području Grada Vodnjana, a koje je u vlasništvu Republike Hrvatske.

Naime, na temelju novog Zakona o poljoprivrednom zemljištu, raspolaganje poljoprivrednim zemljištem vraćeno je pod ingerenciju lokalne samouprave, odnosno gradova i općina. Slijedom toga, krajem prošle godine raspisan je natječaj za davanje u zakup predmetnog poljoprivrednog zemljišta na području Grada Vodnjana, a ovaj je dugoiščekivani natječaj dočekan s velikim zanimanjem budući da je od posljednjeg provedenog natječaja za davanje u zakup državnog poljoprivrednog zemljišta prošlo gotovo desetljeće.

Podsjetimo, još 2009. te 2011. godine uspješno su provedeni natječaji kojima je poljoprivrednicima dano u zakup gotovo 500 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta na području Vodnjana.

Na temelju provedenog natječaja, s poljoprivrednicima je sklopljeno ukupno 69 ugovora o dugoročnom zakupu poljoprivrednog zemljišta na razdoblje od 25 godina, a u zakup su dane čestice koje se protežu na području katastarskih općina Vodnjan, Galižana i Peroj.

- Zanimanje poljoprivrednika na ovom natječaju bilo je iznimno veliko, a osobit je interes iskazan u cilju podizanja novih maslinika. Ne čudi stoga što je na natječaj pristiglo mnogo ponuda i to dokazuje da je Grad afirmiran kao važno poljoprivredno središte u kojem vrijedni poljoprivrednici proizvode vrhunske proizvode. Zbog iznimno velikog interesa od strane poljoprivrednika Grad je nedavno donio odluku o raspisivanju još jednog natječaja za davanje u zakup državnog poljoprivrednog zemljišta, sveukupne površine 210 hektara, čiji je rok za dostavu ponuda bio do konca mjeseca studenoga, rekao je gradonačelnik Klaudio Vitasović tijekom uručenja ugovora.

Spomenuo je kako su na taj su način, u kratkom roku, od kada je državno poljoprivredno zemljište ponovno dano na raspolaganje Gradu, provedena već dva predmetna natječaja.

- Grad Vodnjan nastoji direktno potaknuti mlade ljude na poljoprivrednu aktivnost i proizvodnju te potvrđuje svoj status grada maslinovog ulja i poljoprivrede gdje se velik dio gospodarske aktivnosti oslanja upravo na te djelatnosti, zaključio je gradonačelnik Vitasović koji je poljoprivrednicima zaželio mnogo poslovnih uspjeha i u budućnosti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater