PARCELA NA PULSKOJ OBILAZNICI

Ministar Goran Marić prodaje zemljište bivše Puljanke za 20,7 milijuna kuna

Ilustracija (Google maps)

Ilustracija (Google maps)


Vlada je na sjednici u srijedu odlučila pokrenuti prodaju zemljišta u Puli koje je koristila tvrtka Puljanka iako nije bilo uneseno u njen temeljni kapital, po početnoj cijeni od 20,7 milijuna kuna.

Riječ je zemljištu u Poslovnoj zoni u Puli površine 22.397 kvadratnih metara, koje je postalo vlasništvo RH jer, kako je rekao ministar državne imovine Goran Marić, "nije procijenjeno u temeljni kapital društva Puljanka d.d.".

Iako je od pretvorbe i privatizacije proteklo više od dva desetljeća, još uvijek ima trgovačkih društava koja koriste nekretnine koje im nisu unijete u temeljni kapital, a koje su temeljem zakona postale vlasništvo RH, kaže Marić.

Ističe da su društva često takve nekretnine prodavala iako nisu bila vlasnici, a kako Ministarstvo provodi detaljnu analizu i provjeru takvih pojava u suradnji s DORH-om, te će nakon uknjižbe vlasništva RH aktivirati takve nekretnine.

"Procjenjuje se da je vrijednost takvih nekretnina veća od milijardu kuna, što će biti prihodi državnog proračuna", kaže Marić. (Hina)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum