simbolična gesta

Gradonačelnik darovao DJEČJI ODJEL SPECIJALNE ROVINJSKE BOLNICE "MARTIN HORVAT"

| Autor: G. D.
Grad Rovinj poklonio je bolnici niz edukativnih igrač

Grad Rovinj poklonio je bolnici niz edukativnih igrač


Grad Rovinj poklonio je bolnici niz edukativnih igrački kako bi boravak djece u čekaonici ambulanti za dječju ortopediju, dječju fizikalnu medicinu i rehabilitaciju i novootvorene sobe za senzornu integraciju Specijalne bolnice "Martin Horvat" bio ugodniji. Taj su poklon ravnatelju bolnice Marinku Radeu uručili gradonačelnik Marko Paliaga i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Edita Sošić Blažević.

- Ovom simboličnom gestom na samom početku godine želimo iskazati zadovoljstvo i podršku ovom značajnom projektu bolnice u čijem su fokusu djeca koja zaslužuju najbolju moguću zdravstvenu skrb, poručuju iz Grada. 

Podsjetimo, zahvaljujući donacijama pojedinih ljudi i trgovačkih društava s područja Istarske županije u Specijalnoj bolnici za ortopediju i rehabilitaciju "Martin Horvat" obnovljeno je i opremljeno 75 četvornih metara derutnog prostora u kojima će se odvijati terapija senzorne integracije potrebna djeci s neurorizikom. U tijeku je i osnivanje Centra za ranu intervenciju, projekta od iznimnog značaja za neurorizičnu djecu koja su izložena izrazitim poteškoćama tijekom rasta i razvoja, radi čega se nametnula potreba za organiziranim stručnim timovima unutar zdravstvenog sustava.

Grad Rovinj je iz proračuna osigurao 30 tisuća kuna za rad tima za ranu intervenciju. Koliko je značajna inicijativa osnivanja Centra za ranu intervenciju najbolje ukazuju podaci rodilišta OB Pula i KBC Rijeka da je na oko 3.800 poroda godišnje, oko 300 djece neurorizično što zahtijeva probir, sustavno praćenje i nadzor, interdisciplinarnu procjenu i nužnost da potrebne usluge dobiju u svojoj lokalnoj zajednici.

Istarska županija osigurala je sredstva za financiranje rada stručnog kadra, a budući da već u samom začetku svoga rada tim ostvaruje izniman interes što potvrđuje veliki broj prijava, te budući da Ministarstvo zdravstva sufinancira projektiranje budućeg Odjela za fizikalnu i rehabilitacijsku medicinu dječje dobi Specijalne bolnice, realizacija Centra za ranu intervenciju mogla bi biti moguća već tijekom ove godine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum