USUSRET LOKALNIM IZBORIMA

JE LI OVO BUDUĆA GRADONAČELNICA BUZETA?

| Autor: Danijela BAŠIĆ- PALKOVIĆ
Ana Pernić

Ana Pernić


Nakon što su u svim istarskim gradovima već poznata imena IDS-ovih kandidata za gradonačelnike, o čemu smo nedavno pisali, tko će u izbornu trku u Buzetu još je nepoznanica. Tamo se križaljka još slaže i traži najbolja kombinacija. Aktualni gradonačelnik Siniša Žulić koji je na čelu Buzeta od 2013. godine prilično tajnovito govori o novoj kandidaturi.

I dalje između redaka daje naslutiti da se možda i neće kandidirati, govoreći da u njegovom slučaju postoji više opcija. Zasad ne otkriva o čemu se konkretno radi, ali sigurno je da će IDS ovih dana iznjedriti starog ili novog kandidata za Buzet.

- Ovaj će tjedan biti službeno objavljen kandidat, naveo je Žulić. Na pitanje čemu tolika tajnovitost, kaže da postoji stranačka procedura koju treba poštivati, a kada stranka odluči, o tome će odmah izvijestiti javnost.

- Moja želja je sudjelovati na nadolazećim izborima, iako osobno imam neke druge kombinacije za budućnost, rekao je Žulić. Ranije je izjavio da bi volio završiti sve započeto, ali nije otkrio na što misli. S druge strane već se neko vrijeme spekulira da bi ga mogla zamijeniti sadašnja zamjenica i nedavno imenovana predsjednica Kluba žena IDS-a Ana Pernić.

- Ana Pernić je moja jako dobra suradnica i u dva mandata bila je moja zamjenica. Kandidatura za gradonačelnika je timski rad i iza toga stoji cijela jedna ekipa ljudi. Mi tako funkcioniramo i vjerujem da će upravo to biti razlog što će Buzećani opet izabrati naš tim, naveo je Žulić. Ništa konkretnija nije bila niti Ana Pernić koja na pitanje hoće li ona biti IDS-ova kandidatkinja, to nije potvrdila, niti demantirala.

- Stranačka tijela donose odluku i kroz par dana će se znati ime. To je naša interna procedura i zasad vam samo to mogu reći, istaknula je Pernić, dodajući da IDS-Buzet ima nekoliko kandidata te da će podružnica ovih dana odlučiti.

Kao moguću kandidatkinju spominjalo se i županijsku pročelnicu za turizam Nadu Prodan Mraković, čiji je suprug utjecajan IDS-ovac s područja Buzeštine, ujedno i bivši predsjednik gradske organizacije i bivši županijski vijećnik. Ona pak kaže da neće biti kandidatkinja i da je isključivo fokusirana na svoj posao u Istarskoj županiji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater