ODLUČENO NA SJEDNICI

SINIŠA ŽULIĆ IPAK ODUSTAO: Ana Pernić kandidatkinja IDS-a za gradonačelnicu Buzeta

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO
Ana Pernić

Ana Pernić


Predsjedništvo gradske podružnice IDS-a Buzet jednoglasnom je odlukom podržalo kandidaturu Ane Pernić za gradonačelnicu Grada Buzeta i time okončalo nagađanja koga će istaknuti na tu funkciju. U izbornom procesu Pernić je bila jedini stranački kandidat gradske podružnice. Ovo je prvi put u povijesti grada na sjeveru Istre da IDS nominira ženu na čelnu gradsku poziciju.

Ana Pernić zamjenica je gradonačelnika u posljednja dva mandata, što joj je, ističu u stranačkoj podružnici, omogućilo da se do najmanjih detalja upozna s radom gradske uprave i potrebama građana. Aktivno je sudjelovala u svim EU projektima grada te je bila uključena u realizaciju najznačajnijih projekata gradske uprave, poput nadogradnje Dječjeg vrtića "Grdelin", sanacije kaštela Petrapilosa, uređenja poduzetničkog inkubatora, pripreme za izgradnju POS stanova, proširenja Doma za starije osobe kao i uređenja Trga Fontana.

Predsjednica IDS-a Buzeta Vedrana Gregorović Hrvatin izrazila je zadovoljstvo što je Predsjedništvo gradskog IDS-a jednoglasno stalo iza kandidature Ane Pernić.

- Izabrali smo otvorenu, pristupačnu i prije svega kompetentnu kandidatkinju, za koju smo sigurni da će bez problema završiti započete projekte, a zajedno s građanima započeti i brojne nove, izjavila je Gregorović Hrvatin.

Kandidatkinja IDS-a za gradonačelnicu Buzeta Ana Pernić poručila je da dužnost gradonačelnice vidi kao priliku da se oduži zajednici te da zajedničkim snagama naprave iskorak u razvoju svoga kraja.

- U fokusu mog rada bili su i ostat će ljudi, zato sam i u ovom mandatu na isteku bila uključena u rješavanje komunalnih problema svojih sugrađana, u kreiranje mjera poticaja za poduzetnike i obrtnike, a posebno mi je zadovoljstvo bilo doprinijeti poboljšanju zdravstvenih i socijalnih usluga na buzetskom području, povećati kvalitetu odgojno-obrazovnih programa te surađivali s vrijednim buzetskim udrugama, istaknula je Pernić, inače 37-godišnjakinja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini