izbio pred božić

Grad Buje pomoći će u OBNOVI STANA UNIŠTENOG U POŽARU OBITELJI FLANJAK

| Autor: Sanja BOSNIĆ
Požar u stanu obitelji Flanjak

Požar u stanu obitelji Flanjak


Grad Buje poduzima sve da se stan obitelji Flanjak uništen u požaru osposobi za stanovanje. Stan je izgorio pred Božić, 21. prosinca, a nalazi se u povijesnoj jezgri Buja, u Ulici Strada Longa. Posjetili smo opožareno mjesto. Avetinjski djeluju čađava okna na fasadi nekadašnjeg doma obitelji Flanjak i još se osjeća miris paljevine izmiješan s mirisom vlage.

Nakon požara obitelj je morala napustiti uništen stan i privremeno se odseliti u Zagreb kod nevjestinih roditelja. Podsjećamo da je kvar na električnim instalacijama grijače ploče bio uzrok nesreće.

Kada i kako će uslijediti sanacija uništenog doma nesretne obitelji utješno nam je odgovorio gradonačelnik Grada Buja, Fabrizio Vižinitn.

- Malo zbog blagdana, a malo jer se sve trebalo slegnuti i potom dobro pregledati kako bi se utvrdila nastala šteta, koraci su koji prethode sanaciji objekta. Troškove popravka će preuzeti osiguravajuće društvo, a Grad Buje će pomoći obitelji u nabavci namještaja. Tako je dogovoreno i sve je pod kontrolom. Bude li potrebe za kakvim drugim vidom pomoći akcija će se provesti organizirano i koordinirano, izvijestio je Vižinitin istaknuvši da čine sve što je u njihovoj moći da se obitelj vrati mirna pod vlastiti krov.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini