TERRA MAGICA

FOTO / NOGOMETAŠI VOLE ISTRU: Trener Osijeka Nenad Bjelica dovršava vilu kod Poreča, a Bale su odabrala čak tri poznata imena

| Autor: Marcello ROSANDA


Bivši nogometaš i trener Dinama, a trenutno trener Osijeka Nenad Bjelica, pri kraju je izgradnje poprilično velike obiteljske kuće u porečkim Gulićima.

Riječ je o dvije etaže od ukupno 500-tinjak kvadrata, koje se grade već desetak mjeseci, a ovih dana stavljene su pod krov i sve više i više poprimaju konture moderne kuće. Lokacija je, rekli bi neki, elitna - malo obiteljsko naselje na brdu sjeverno od centra Poreča.

Koliko se može vidjeti na terenu, Bjelica će moći računati i na svojevrsnu konobu, budući da je građevina ukopana, a vjerojatno i na bazen. Također, u izgradnji je i malena ljetna kuhinja u kutu budućeg dvorišta. Uz to, sudeći po poziciji, izgledno je da gornja etaža ima pogled na more. Na tabeli ispred gradilišta jasno su navedene sve dozvole, kao i podatak da su investitori on i njegova supruga Senka.

Razlog zašto je Bjelica za ovakvu investiciju odabrao baš Poreč možda leži u činjenici da je to bio dom njegovim roditeljima. Naime, njegova nedavno preminula majka Mirjana, inače rodom iz Dalmatinske zagore, posljednje godine života provela je u Poreču. Također, u Poreču je živio i njegov otac Božo, koji je preminuo 2002.

Inače, Bjelica nije prvi iz svijeta nogometa koji je za život odabrao upravo Istru. Primjerice, u Balama su svoje kuće isplanirali bivši igrač zagrebačkog Dinama, Brođanin Vjekoslav Škrinjar i prvi čovjek Lokomotive Božidar Šikić.

S druge strane, svoj je baljanski dom već zgotovio bivši nogometaš Hajduka, a nakon karijere i voditelj omladinske škole splitskog kluba Srđan Andrić.

No, vratimo se na Bjelicu za kojeg se nakon trenutnih turbulencija u osječkom prvoligašu sve više spominje u kontekstu povratka u Dinamo. Naime, taj se Osječanin nakon nekoliko selidbi po Europi skrasio u austrijskom Klagenfurtu gdje mu trenutno žive supruga Senka i dva sina. No, obitelj živi odvojeno. Dok Nenad radi u Zagrebu, Senka i djeca žive u Klagenfurtu. Hoće li se obitelj konačno trajno preseliti u istarski Poreč, ili će pak kuću koristiti kao vikendicu, ostaje vidjeti.

Kako bilo, Istra kao mirno i pitomo mjesto za život, barem vikendaški, očito i dalje kotira vrlo visoko među hrvatskim estradnjacima, sportašima, poduzetnicima i političarima.

Davno je postala i ostala brend na drugoj strani Učke i nezaobilazna stanica za one s dubljim džepom. Samo neki od njih su Indira Levak, Ella Dvornik, Dino Rađa, Željko Pervan, Ivana Banfić, Tarik Filipović, Mladen Stubljar, Drago Plečko, Alka Vuica, Rade Šerbedžija, Žarko Domljan, Vesna Pusić, Slavenka Drakulić i Mirko Filipović.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom