IŠARANA I MJESNA CRKVICA

FOTO / NACISTIČKI SIMBOLI, "UŠATO U" I JEZIVE PORUKE NA NEKOLIKO LOKACIJA NA POREŠTINI / JAKOVČIĆ: Ako netko misli na ovaj način unositi nemir među stanovništvo ili ima namjeru destabilizirati Istru, MOGU MU SAMO PORUČITI NEKA GRE ČA!

| Autor: Milan PAVLOVIĆ


Bezumni noćni vandalski čin i sramotni grafiti kojima je nepoznat netko išarao crkvicu Svetog Duha kod mjesta Vrhljani i Rapavela na području župe Višnjan šokirao je žitelje Poreštine. Po starom dobrom običaju i ova kukavica ili kukavice su za metu odabrale objekt koji se nalazi na osami i na lokaciji na kojoj je mogućnost da ih netko u tom noćnom orgijanju zatekne i spriječi doista minimalna.

Nacistička svastika, te prepoznatljivo ušato slovo U na pročelju uz natpise "Ubij Istrijana" i vjerojatno nedovršeno "Smrt Is", kojima je u potpunosti išarana crkvica, tragovi su tog noćnog pira očito ozbiljno poremećene osobe ili osoba koje su "potpis" sličnog sadržaja ostavili na još nekoliko fasada na području Višnjana i na Poreštini.

Ironično je da je ušato U kojim je u razdoblju nakon blagdana Duhova nagrđena crkvica Svetog Duha "ukrašeno" i križem, premda je teško dokučiti koje bi to kršćanske vrijednosti mogao baštiniti autor ovakvih poruka, kao i na kakav se to križ poziva netko tko je spreman na ovakav čin?

Bivši istarski župan i eurozastupnik Ivan Jakovčić reagirajući na ovaj incident nije mogao sakriti zgražanje nad bezumljem za koje ne postoji apsolutno niti jedan razlog ili opravdanje.

"U 30 godina koliko se bavim politikom takav gnjusni čin se nikad nije dogodio na prostoru Istre! Oskrnaviti crkvicu, a i neke druge objekte u Višnjanu i tom dijelu Istre ustaško-nacističkim simbolima i porukama takvog sadržaja je bez sumnje za svaku osudu i zaslužuje i ljudsku, ali i božju kaznu. Ja očekujem da policija pronađe osobu ili osobe koje su počinile ovo teško kazneno djelo i da će one biti najstrože kažnjene. Radi se o neciviliziranom činu i mogu samo reći da Istra tako nešto nije doživjela ni u najgorim ratnim godinama. Ako netko misli na ovaj način unositi nemir među stanovništvo ili ima namjeru destabilizirati Istru, mogu mu samo poručiti neka gre ča, ča prvo more jer će ga ruka pravde dohvatiti!", kazao nam je Jakovčić.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I PDF IZDANJU OD UTORKA, 8. LIPNJA

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum