PAZIN

Festival sportske rekreacije "Sport i glazba": U SUNČANOM INTERMEZZU SNAGE ODMJERILO 57 NATJECATELJA

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Festival sportske rekreacije u Pazinu

Festival sportske rekreacije u Pazinu


U rušenju čunjeva najbolji Lucijan Nadišić, drugi Dalibor Rusac, a treći Alojz Ujčić, u gađanju kolutovima prva Mirjana Šišović, drugi Ujčić, a treći Severino Lanča * U bacanju lopte u koš ponovo je slavio Nadišić, drugi Danijel Bradičić, a treći Rusac * U pikadu je slavila Ankica Parenta, druga Šišović, a treći Ivan Korina

 

Već tradicionalni sedmi Festival sportske rekreacije "Sport i glazba" okupio je u petak više od 80 članova društava osoba s tjelesnim invaliditetom iz Pazina, Buzeta, Labina i Rijeke. Bilo je tu i korisnika Dnevnog boravka za starije osobe Pazin, Poludnevnog boravka za osobe s intelektualnim teškoćama Pazin te korisnike Doma za odrasle osobe Motovun, a srećom čitavo se natjecanje održalo u kratkom sunčanom intermezzu.

Cilj ovog festivala u organizaciji Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Pazin je da se osobe s invaliditetom različitog stupnja i vrste invaliditeta uključe u sportsko-rekreacijske aktivnosti, da se bolje upoznaju i druže, razmjene životna iskustva, da kroz rekreaciju budu što zdraviji i pokretniji, da se podigne kvaliteta njihova života te da se uspješno integriraju u sportski i društveni život zajednice u kojoj žive. Nakon pozdravnih riječi predsjednice pazinskog društva Patricije Hrvatin i tajnika Giuliana Bravara sportski je susret otvorio pazinski gradonačelnik Renato Krulčić u pratnji gradske pročelnice zadruštvene djelatnosti Nevije Srdoč i stručne suradnice za socijalnu skrb i zdravstvo Sanje Selar. Lijepo zajedničko druženje započelo je simboličnim rušenjem čunjeva na visećoj kuglani, a natjecatelji su se potom okušali u četiri discipline: rušenju čunjeva (visećoj kuglani), gađanju kolutovima, bacanju lopte u koš te igranju pikada. Nastupilo je ukupno 57 takmičara.

U rušenju čunjeva odnosno visećoj kuglani najbolji je bio Lucijan Nadišić, drugi Dalibor Rusac, a treći Alojz Ujčić (svi DOSTI Pazin). U gađanju kolutovima najbolja je bila Mirjana Šišović (Pazin), drugi Alojz Ujčić, a treći Severino Lanča (Motovun). U bacanju lopte u koš ponovo je slavio Lucijan Nadišić, drugi je bio Danijel Bradičić (Rijeka), a treći Dalibor Rusac. U pikadu je slavila Ankica Parenta (Rijeka), druga Mirjana Šišović, a treći Ivan Korina. Na kraju sportskog dijela programa, najspretnijim sudionicima iz svake discipline podijeljene su medalje za osvojena prva tri mjesta. Nakon službenog natjecanja uslijedio je zajednički ručak koji je spravljao kuhar Mujo Mešinaović uz pomoć žene Vere, a zabava i druženje se nastavilo uz svirku Domskog banda iz Motovuna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini