POTPISANI UGOVORI S UDRUGAMA

Pazinskom sportu 505 tisuća kuna

| Autor: M. RIMANIĆ
(M. MIJOŠEK/ILUSTRACIJA)

(M. MIJOŠEK/ILUSTRACIJA)


Pazinski gradonačelnik Renato Krulčić potpisao je ugovore o sufinanciranju programa javnih potreba u sportu za 2020. godinu. Ugovori su potpisani s trgovačkim društvom Pazin sport i Zajednicom sportskih udruga Grada Pazina. Pazin sportu, za program održavanja sportskih objekata, Grad Pazin osigurao je sredstva u iznosu od 505.000 kuna, i to za tekuće i investicijsko održavanje Boćarskog centra Aleksandar Anzur (80.000 kuna), za tekuće i investicijsko održavanje Gradskog stadiona (140.000 kuna) te za održavanje Školsko-gradske sportske dvorane (255.000 kuna).

Pazin sport održava i E-bike sustav, pokrenut u kolovozu 2019. godine te nastavlja s realizacijom projekta izgradnje pomoćnog nogometnog igrališta, ukupne vrijednosti 3,4 milijuna kuna, za koje će Grad ove godine izdvojiti dodatnih 30.000 kuna.

Gradonačelnik Krulčić istaknuo je kako je unapređenje sportske infrastrukture i sportsko-rekreacijskih programa jedan od ciljeva Strategije razvoja Grada Pazina od 2015. - 2020. godine, a sve da bi djeca i mladi od najranijih dana razvijali motoričke sposobnosti i usvojila vrijednosti kao što su fair play, solidarnost, timski rad i samopoštovanje.

- Izgradnja učinkovitog i održivog sustava potpore, organizacije, koordinacije i praćenja pazinskog sporta te razvoj i brendiranje grada Pazina kao "Grada u pokretu" strateški je interes ove gradske uprave, rekao je Krulčić.

Za provedbu Programa rada Zajednice za 2020. godinu u proračunu Grada Pazina osigurana su financijska sredstva u iznosu od 1,2 milijuna kuna. U 2020. Zajednica će biti organizator ili suorganizator raznih manifestacija poput proglašenja najboljih sportaša, Dječje olimpijade, revijalnog malonogometnog turnira povodom Rima, otvorenih vrata sportskih udruga, a pružit će potporu sportskim klubovima i udrugama za provođenje raznih natjecanja. Klubovi i udruge Zajednice sportskih udruga moći će se prijaviti na natječaj vrijedan 660 tisuća kuna namijenjen sufinanciranju Programa javnih potreba Grada Pazina u sportu u 2020. godini, kojeg će Zajednica objaviti tijekom siječnja. Osim toga, Zajednica će i ove godine sufinancirati edukacije trenera, klubova i udruga u iznosu od 30.000 kuna, a za sve sportaše osigurat će se i besplatni liječnički pregledi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater