NAJNOVIJE


BODRILI IH S GODIŠNJEG

Engleski navijači utakmicu gledali u Medulinu


Da je ovo najvažnija utakmica za reprezentaciju Engleske u posljednjih 28 godina bilo je očito u medulinskom hotelu Sensimar gdje su navijači s Otoka pratili prijenos polufinalnog susreta s Hrvatskom. Iako na glasu kao najopasniji navijači u svijetu nogometa, dvjestotinjak fanova koji su svoju reprezentaciju bodrili s godišnjeg odmora u Istri, bili su sve samo ne huligani. U uzavreloj su i napetoj, ali prijateljskoj atmosferi iščekivali pobjedu svojih ratnika.

"Mandžukić voli glumiti. Često padne iako nema kontakta, ali mislim da će upravo on zabiti", rekao nam je Dan Treemer prije početka utakmice te dodao se kladio na Hrvatsku. Sigurni su u ishod bili Vicky i Ben Boss: "Pobijedit ćemo. Ali najvažnije je da Francuska ne osvoji prvenstvo. Ako vi pobijedite, morate ih spriječiti", složili su se.

Vidno raspoloženi, utakmicu su otvorili pjesmom 'It's coming home, It's coming home' ('Vraća se kući, vraća se kući') referirajući se time na dugo iščekivan povratak trofeja i nogometa na Otok.

Ljudi koji su, kako se veli, izumili nogomet, strastveno su navijali. Skakali su i pljeskali na svaku akciju. Vrhunac euforije je, naravno, bila peta minuta kada je Trippier zabio pogodak za vodstvo od 1:0. Iako je pogotkom Perišića u drugom poluvremenu entuzijazam pao, nisu gubili nadu, sve dok Mandžukić u drugom produžetku nije pogodio za 2:1.

Englezi ne bi bili Englezi da nisu popili i koje pivo više, iako na kraju nisu imali razloga za slavlje. (Ch. BILIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter