PODZEMNI RATOVI?

EKSKLUZIVNO: Pojavila se snimka radijske vijesti da je načelnik Medulina Goran Buić priveden. Snimka je po svemu sudeći lažna, a on sve demantira. POSLUŠAJTE!

| Autor: Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ
Goran Buić / CROPIX

Goran Buić / CROPIX


Pojavila se snimka radijske vijesti, koja je nastala nepoznatog datuma, i u kojoj se tvrdi da je načelnik Medulina Goran Buić priveden. No ta vijest nije točna, a moguće je da je i sama snimka lažna, odnosno da je napravljena na način da zvuči kao radijska vijest. Ono što je sigurno, a što smo provjerili, jest da Buić nije priveden.  

"Načelnik Općine Medulin sa nekoliko suradnika priveden je danas istražnom sucu pulskog Županijskog suda. Sumnja se na malverzacije zemljištem, dozvolama i pogodovanjem investitorima na atraktivnim projektima u Općini Medulin".

Ovako glasi ta snimka, a koju je Glas Istre primio i koja je, prema nekim informacija, u subotu objavljena u radijskom eteru. Na prvo slušanje snimka se čini autentičnom, ponajviše zbog prepoznatljivog spikerskog stila i glasa koji neodoljivo podsjeća na Hrvatski radio. Ali, sa Hrvatskog radija smo dobili potvrdu da tu vijest nisu objavili, ni u petak niti u subotu, a cijelu situaciju su komentirali "kao više nego neobičnu".

Vijest o navodnom privođenju šokirala je i samog Gorana Buića, koji je od nas doznao "da je u subotu bio priveden".

- Ovo je degutantno. Ne mogu vjerovati čime se sve pojedinci služe kako bi me diskreditirali, i to običnim lažima. Netko o meni širi laži i to već duže vrijeme, jer očito smetam. Jučer sam cijeli dan proveo s ljudima koji mogu potvrditi gdje sam sve bio. Ujutro sam radio, bio sam sa sinom na barci, a navečer na ping-pongu s prijateljima. Sad se ja moram opravdavati za nečije laži. Ovo postaje zastrašujuće i planiram tužbu. Radiš svoj posao najbolje što možeš i na kraju ti se ovako namješta. Nemam riječi, izjavio je Buić.

Poslušajte snimku:

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum