ŽIVOTINJSKO CARSTVO

DVIJE JUNICE POBJEGLE S FARME KOD PAZINA. Već dva mjeseca lutaju okolo. Do bijega je došlo nakon neočekivane reakcije jednog bika

| Autor: Anđelo DAGOSTIN

Već dva mjeseca sjevernom okolicom Pazina lutaju dvije junice istarskog goveda koje su odbjegle s farme Agencije za ruralni razvoj Istre na Gortanovom Brijegu i nitko ih ne uspijeva uhvatiti. Kreću se šumovitim i jedinim gotovo nenastanjenim dijelom bliže pazinske okolice u četverokutu Brhaji-Zarečje-Rijavac-Brestovica, oko tri kilometra udaljenom od farme, gdje su poljoprivrednici zabilježili njihove tragove, ali i štetu na usjevima.

O tome se jučer počelo pisati i na društvenim mrežama, primjerice na Facebook stranicama pazinskog skloništa za životinje Happy end gdje se ljubitelji životinja zalažu da ih se ne ubije.

Inače, do bijega je došlo sredinom prosinca, kada je nadležni veterinar došao cijepiti goveda. Jedan se boškarin, istarski bik, inače dosta agresivan i gorostasan, saznajemo od direktora AZRRI-ja Igora Merlića, prestrašio prilikom cijepljenja. Nastala je opća pomutnja među životinjama na farmi i u tim su okolnostima tri junice uspjele pobjeći iz štale probivši ogradu.

- Jednu smo uhvatili već isti dan, jer se nije previše udaljila, a ove druge dvije nismo uspjeli. Kada smo ih uspjeli locirati pokušali smo ih u nekoliko navrata uhvatiti, ali bezuspješno, kaže direktor Merlić. Slučaj su prijavili policiji.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum