KORONAVIRUS U ISTRI

DR. IRENA HRSTIĆ : Od početka pandemije preminulo je 349 osoba, od kojih 89 posto nije cijepljeno

| Autor: Glas Istre
OB Pula (Snimio Milivoj Mijošek)

OB Pula (Snimio Milivoj Mijošek)


Ravnateljica OB Pula dr. Irena Hrstić iznijela je statističke podatke u svezi umrlih od početka pandemije, ali i podatke o umrlima u mjesecu siječnju 2022.godine. Od početka pandemije ukupno je u Općoj bolnici Pula preminulo 349 osoba, ono što je bitno jeste da od toga 311 osoba nije bilo cijepljeno. Prosječna dob svih preminulih je 79 godina. Najmlađi je bio u dobi od 43 godine.

Statistika kaže da je u siječnju ove godine, do današnjeg dana preminulo, od COVID-a ili s COVID-om, 60 pacijenata. Prosječna dob preminulih u siječnju je 76 godina. Najmlađi je imao 53 godine (necijepljen) , a najstariji 94 (necijepljen). Od početka pandemije (ožujak 2020 godine) u OB Pula, na COVID odjelnim jedinicama preminulo je ukupno 349 pacijenata.

U siječnju, od 60 preminulih pacijenata njih 12 je bilo cijepljeno s napomenom da u njih 5 (od tih 12 cijepljenih) od završenog cijepljenja do smrti je prošlo više od 6 mjeseci.

Od ukupno preminulih (349) u Općoj bolnici Pula prema statusu procijepljenosti stanje je ovako: 311 umrlih nije bilo cijepljeno (89,11%), 30 je bilo cijepljeno (8,60%), dok je 8 preminulih bilo djelomično cijepljeno (2,29%), prenosi Regional Express

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater