LABIN

Dječji vrtić Pjerina Verbanac koristit će e-sustav: ZA UPIS U VRTIĆ VIŠE NEĆE TREBATI PAPIROLOGIJA I DAN GODIŠNJEG ODMORA

| Autor: Branko BIOČIĆ
(Arhiva)

(Arhiva)


Grad Labin i Dječji vrtić "Pjerina Verbanac", na temelju nedavne odluke o odabiru ustanova ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja koje će koristiti sustav za upise razvijen u sklopu projekta “Informatizacija procesa i uspostava cjelovite elektroničke usluge upisa u odgojne i obrazovne ustanove“, sklopili su Ugovor o sudjelovanju u projektu.

Naime, Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva će putem projekta omogućiti Dječjem vrtiću „Pjerina Verbanac" korištenje e-usluge „Prijava i upis u ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“, osigurati edukaciju zaposlenika vrtića za korištenje e-usluga, osigurati korisničku podršku za provođenje projektnih aktivnosti, edukaciju i korisničku podršku imenovanim stručnjacima za tehničku podršku te potrebnu računalnu opremu.

- Još prije tri godine započeli smo s pilot projektom e-upisa u naš dječji vrtić te se to pokazalo kao jako dobra odluka. Znamo da su prije toga, nažalost, roditelji trebali uzimati dan godišnjeg odmora kako bi prikupili papirologiju za upis svog djeteta u vrtić. O digitalizaciji se na državnoj razini priča već godinama, no taj proces nikako da se pokrene pa smo morali uzeti stvari u svoje ruke. Međutim, vrlo je lijepa vijest to što je naš Dječji vrtić među odabranima od strane Središnjeg državnog ureda za digitalizaciju te će se od ove godine e-upisi vršiti putem nove platforme. Važno je naglasiti da će upisi biti omogućeni putem sustava e-građani i kako će djelatnici dječjeg vrtića dobiti edukaciju, ali i informatičku opremu za provođenje projekta, istaknula je dogradonačelnica Federika Mohorović Čekada.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater