NAJNOVIJE


PROBLEMI S DIMNJACIMA U LABINU

Dimnjačari ne stižu očistiti dimnjake na vrijeme

Zbog učestalih poziva, dimnjačari ne stižu u danu na krov

Koncesionar je započeo s radom odmah po sklapanju ugovora, ali zbog učestalih poziva građana, nije u mogućnosti zadovoljiti sve zahtjeve u roku od 24 sata. Iz tog se razloga duže čeka na njihov dolazak, kaže gradski pročelnik Donald Blašković

 

Vijećnica Gradskog vijeća Labina Alda Miletić (IDS-HNS-HSU) je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Labina ukazala na probleme građana s dimnjacima i dimnjačarima.

- S obzirom da se nalazimo u ložnoj sezoni, mnogi naši sugrađani obratili su mi se sa primjedbom da nisu zadovoljni s radom dimnjačara. Naime dimnjaci nisu očišćeni prije ložne sezone, pa sad kada se pozove dimnjačar puno se čeka na njihov dolazak. S druge strane ljudi se žale i na visinu računa za dimnjačarske usluge pa bih molila da mi se pojasni kakav je ugovor s dimnjačarskom tvrtkom i tko obavlja nadzor nad radom dimnjačara, rekla je Miletić.

U Labinu čiste zagrebački dimnjačari

Gradski pročelnik upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i upravljanje imovinom Donald Blašković ističe da Grad Labin ima sklopljen ugovor s trgovačkim društvom DIMO-PROMET d. o. o sa sjedištem u Zagrebu.

- S tom tvrtkom, Grad Labin je dogovorio posao i time dao dimnjačarske poslove u koncesiju. Tim su ugovorom o koncesiji za obavljanje komunalne djelatnosti dimnjačarskih poslova na području Grada Labina, utvrđena sva prava i obveze koncesionara i davatelja koncesije za ugovoreno razdoblje, ističe Blašković.

Po riječima labinskog pročelnika, ugovor je sastavljen od niza odredaba, među kojima i cjenik usluga.

- Prilog predmetnom ugovoru je i cjenik dimnjačarskih usluga na području grada Labina, temeljem kojeg je koncesionar obvezan naplaćivati svoje usluge. Koncesionar je započeo s radom odmah po sklapanju ugovora, ali zbog učestalih poziva građana, nije u mogućnosti zadovoljiti sve zahtjeve u roku od 24 sata. Iz tog se razloga duže čeka na njihov dolazak, kaže Blašković.

Pročelnik Blašković napominje da stručni nadzor nad pružanjem dimnjačarskih usluga na području grada Labina, obavlja Komunalno redarstvo Grada Labina.

Potrebno je provjeriti radne naloge

- Glede visine računa za dimnjačarske usluge, posebno naglašavamo da predstavnici zgrade potpisuju radne naloge dimnjačarima na terenu, te je koncesionar dužan ispostaviti račune upraviteljima zgrade temeljem potpisanih radnih naloga i cjenika dimnjačarskih usluga priloženog ugovoru o koncesiji, ističe Blašković.

U Gradu posebno napominju da bi nakon, odnosno tijekom rada dimnjačara, svaki stanar treba voditi računa o uredno ispisanom radnom nalogu i računu koji treba biti izdan nakon pružene usluge čišćenja.

- Zbog toga, posebno pozivam predstavnike zgrada da prilikom potpisivanja radnih naloga dimnjačaru, obrate pažnju koji radovi i satnica radova su navedeni u nalogu kojeg potpisuju te da od dimnjačara zatraže presliku radnog naloga kojeg potpisuju. Isto tako, pozivamo građane da pisanim putem prijave komunalnom redarstvu Grada Labina bilo kakve nepravilnosti prilikom postupanja dimnjačara, kako bismo u slučaju nepravilnog postupanja koncesionara mogli poduzimati mjere propisane odlukom o obavljanju dimnjačarskih usluga na području grada Labina i Zakonom o koncesijama, poručuju građanima iz labinske gradske uprave. (Branko BIOČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini
Webcams provided by webcams.travel add a webcam