NIJE DOSTA ŠTO SE UHLJEBIO

DANIJEL FERIĆ U SUKOBU INTERESA? Osim što je direktor Komunalca u SDP-ovoj Fažani, dobiva i poslove sa strane

| Autor: Marcello ROSANDA
Danijel Ferić

Danijel Ferić


Istarski političar iz redova socijaldemokrata, kandidat SDP-a za župana na nedavnim lokalnim izborima, bivši pročelnik za financije u Gradu Puli dok je SDP bio u koaliciji s IDS-om, bivši direktor Hrvatske lutrije u vrijeme SDP-ove Vlade, trenutni direktor općinskog poduzeća Komunalac u Fažani gdje je SDP na vlasti, Danijel Ferić, ostvario je prihod od lijepih 20 tisuća kuna. To mu je, eto, omogućila Općina u kojoj je na vlasti njegov SDP.

Naime, u ožujku 2019. Ferić je postao direktor fažanskog Komunalca, komunalne tvrtke u vlasništvu Općine kojom upravlja njegov stranački drug Radomir Korać. Nedugo potom Općina mu je putem dva Ugovora o djelu isplatila ukupno 20 tisuća kuna. Radi se o ugovorima za Ferićeve usluge izrade proračuna. To nam je potvrdio SDP-ov načelnik Fažane Radomir Korać.

Budući da je u toj općini na vlasti SDP, otvara se opravdana sumnja da bi se u ovom slučaju moglo raditi o sukobu interesa zbog iste boje stranačkih iskaznica onog koji dodjeljuje i onog koji odrađuje posao. Postavlja se i pitanje koliko je moralno prihvatljivo i politički korektno da se Ferić kao SDP-ovac i, prije svega, direktor tamošnjeg Komunalca, uopće javlja na općinske natječaje.

Prvi ugovor o izradi proračuna objavljen na stranicama Općine, bez klase i urudžbenog broja, je Ugovor o djelu s Ferićem u iznosu od 10 tisuća kuna bez PDV-a, a kao datum ugovora navodi se 12. svibnja 2020. godine. Takva su dva.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater