ROVINJ

Danas se otvaraju i neprehrambene trgovine: Sve se pere i čisti - CENTAR GRADA MIRIŠE PO DETERDŽENTIMA

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ
"Potoci" deterdženta slijevaju se rovinjskim ulicama (N. O. R.)

"Potoci" deterdženta slijevaju se rovinjskim ulicama (N. O. R.)


Čitavog prošlog vikenda radna je akcija obuhvatila rovinjske trgovce. Zbog današnjeg otvaranja trgovina koje ne spadaju u prehrambeni higijenski sektor, valjalo je prije dolaska kupaca, obrisati prašinu s polica i stalaža, na kojima se tijekom dvomjesečne zabrane poslovanja i rada, nakupila. Roba se ponovno prebrojava i slaže, podovi su prebrisani, baš kao i izlozi, a kvake dezinficirane.

Konačno, i samim se trgovcima, unatoč vikend-čišćenju, ponovno vratio osmijeh na lice uz ono neizostavno "Ma sve je u redu, samo da se otvori". A kako doznajemo, pravo na otvoren dućan čak i pod određenim strogim pravilima - broju kupaca u zatvorenom prostoru koji se određuje na osnovi kvadrature, zaštitnoj opremi koju će morati imati zaposlenici i razmaka između ljudi, iskoristit će većina - od zlatara do trgovaca s odjećom i obućom.

Na žalost, od vlasnika galerija i suvenirnica do mene stiže druga priča. Dobar dio njih, i to oni koji nemaju prostor u svom vlasništvu, već ga iznajmljuju, za ovo ljeto odustat će od otvaranja.

Napornom poslu, od 4. svibnja vesele se i frizeri, kozmetičari, pedikeri, dakle uslužni obrti. Po riječima mnogih, već pri samoj najavi mogućnosti njihovog otvaranja počeli su se raditi spiskovi dolazaka i termina. Valja to sve dobro posložiti, jer i saloni imaju ograničen broj mušterija koje mogu istovremeno boraviti u prostoru, a treba to sve i nakon prvog šišanja, rezanja ili čupanja, dezinficirati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of