UZNEMIRENI GRAĐANI

ROVINJ U STRAHU OD KORONAVIRUSA: Paniku izazvala jahta s neobičnom zastavom. Noćas pak razbijen ulaz u kineski dućan 

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ

Privezivanje strane jahte na Veliki mol u Rovinju, na kojoj se nalazi i žuta zastavica obješena o jarbol, izazvala je paniku među građanima Rovinja. Sumnja se, naime, da se na jahti nalaze osobe zaražene koronavirusom. Ova informacija, koja se pokazala netočnom, izazvala je nelagodu i strah u gradu.

- Žuta zastava u pomorskom prometu označava da brod koji ju je izvjesio traži prolaz i signalizira da na njemu nema bolesnih ljudi. Istina je da se konkretni brod nalazi u izolaciji jer je doplovio iz područja sjeverne Italije. Nadalje, sve osobe koje se nalaze na brodu (saznajemo da je riječ o petero članova posade) došlo je iz Ravene, ali su boravile i na području gdje je evidentiran koronavirus. No, ono što je najvažnije je to da sanitarna inspekcija, koja je bila na brodu, nije utvrdila zarazu. Međutim, zbog činjenice da su bili na zaraženim područjima nije im dozvoljen silazak s broda. Dakle, ljudi su zdravi, ali im nije dozvoljen silazak s broda, doznajemo.

Zanimljivo je i da se tijekom našeg razgovora jahta (navodno u privatnom vlasništvu jednog Grka) odvezala i otplovila u pravcu rovinjske ACI marine. Doznajemo da će se jahta nalaziti u marini sve dok uvjeti plovidbe ne budu dobri i tada će nastaviti put prema Dubrovniku.

Paralelno s ovom "morskom" panikom od koronavirusa, u Rovinju se očito razvila i "kopnena". Naime, preksinoć oko 23.30 sati nepoznate osobe su ciglom razbile ulazna vrata kineske prodavaonice na Valdibori. Što o tome misle vlasnici i kako se osjećaju - nismo uspjeli doznati jer su, navodno, od početka godine u Kini.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater