FAŽANA

Danas se otvara Hotel Istra na Brijunima


Nakon zimskog raspusta, kojeg su djelatnici Javne ustanove Nacionalni park Brijuni iskoristili za šminkanje postojećih kapaciteta na najljepšem otočju sjevernog Jadrana, danas će svoja vrata otvoriti Hotel Istra s depandansom Neptun.

Kako doznajemo od ravnatelja Marna Milotića, privremena recepcija je smještena u Hotelu Istra koji je tijekom zimskih mjeseci temeljito oličen iznutra i izvana, za što je potrošeno oko sto tisuća kuna. Još desetak tisuća kuna bit će utrošeno na uređenje recepcije u Neptunu, a iznosi su relativno skromni i zato jer su veliki dio predradnji i uređenja odradili vlastitim snagama. Otvaranje hotela se poklopilo s tradicionalnom akcijom "Proljeće na Brijunima", koja je formatirana s idejom da bude dostupna i financijski prihvatljiva domicilnom stanovništvu, pri čemu se misli na gotovo 200 tisuća žitelja cijele Istre. Akcija traje tijekom mjeseca ožujka, s izuzećem drugog vikenda u mjesecu jer se tada održava brijunski maraton, za koji je već najavljen dolazak 150 gostiju iz Hrvatske i susjednih zemalja.

"Proljeće na Brijunima" gostima nudi brodski transfer Fažana - Brijuni - Fažana i smještaj u dvoposteljnim sobama i apartmanima po relativno pristupačnim cijenama. Noćenje u depandansi Neptun s uključenim doručkom za dvije osobe u dvoposteljnoj sobi stoji 300 kuna dnevno. Noćenje s uključenim doručkom za dvije osobe u apartmanu za dvije osobe platit ćete 400 kuna, koliko košta i dvoposteljna soba, odnosno noćenje s uključenim doručkom za dvije osobe u Hotelu Istra. U aranžman je uključena šetnja poučnom stazom Zelenikovac, bicikliranje do atraktivnih lokacija na stazi dobrih vibracija, posjete interpretacijsko-edukacijskom centru u Kući za brodice i obilazak čuvenog Mediteranskog vrta. Onima koji plate tri ili više noćenja mogu jedan dan besplatno koristiti bicikl. Večera u pansionu košta 115 kuna po osobi, za djecu od 6 – 14 godina 57,50 kuna, a za mlađe od šest godina je gratis.

Za njih je gratis i treća, odnosno pomoćna postelja, dok je za ostale doplata za pomoćni ležaj 50 kuna. Naravno, uz to ide i boravišna pristojba od šest kuna po osobi dnevno; osobe od 12 do 18 godina imaju 50 posto popusta, a djeca do 12 godina ne plaćaju boravišnu pristojbu. Gostima se nudi i čuvani parkirni prostor u Fažani. (L. SLIJEPČEVIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of