REAGIRANJE: SLUČAJ MASLINICA

Cvitić: Ni u jednom trenutku se nisam upustila u špekulacije o tome da su priče o prodaji Maslinice vjerojatno utemeljene. SAMO SAM KONSTATIRALA ŠTO SAM ZNALA

Marina Cvitić (Cropix)

Marina Cvitić (Cropix)


- U članku Glasa Istre od 14.07.2021. pod naslovom "Vlasnici društva nikada nisu imali niti imaju namjeru prodavati turistički kompleks Maslinica u Rapcu", odvjetnik Ivan Koren u ime Maslinice d.o.o., referirajući se na moje izjave objavljene u članku od 21. lipnja 2021. g. iznosi niz neistina, insinuacija, ali i optužbi na moj račun.

Marina Cvitić, odnosno ja, kao predsjednica Sindikata na pisani upit novinara o situaciji u Maslinici koja je meni poznata, odgovorila sam podužim odgovorom. Između ostalog, odgovorila sam kako „ ne mogu komentirati odnos odgovornih u Maslinici prema građanima Rapca i Labinštine, jer to ne spada u domenu sindikalnog djelovanja. Mogu samo konstatirati da bi stvaranje prijateljskog okruženja trebao biti prioritet svakog stranog vlasnika kojemu je prioritet dugoročno poslovanje u tom okruženju".

Nadalje, u odgovoru sam navela i slijedeće: „Činjenica je da su plaće niske, za većinu radnika niže u odnosu na istu vrsta posla u drugim turističkim kompanijama; činjenica je da u ovakvim okolnostima kada se nije radilo i ostvarivalo prihode nismo imali argumenta za povećanje plaće, ali je i činjenica da smo i u ovako složenoj situaciji u Maslinici dogovorili jednokratne isplate uz plaću za lipanj, srpanj, kolovoz, rujan 2021. godine i to u ukupnom iznosu od 5.000 kuna neto. Naime, poslodavac je prihvatio inicijativu sindikata da se za lipanj i rujan radnicima uz plaću isplati dodatak na plaću u iznosu od 1.000,00 kuna i za srpanj i kolovoz po 1.500,00 kuna za puni fond sati, odnosno razmjerni iznos ukoliko radnik nije efektivno odradio puni fond sati.“  

Glas Istre je u posjedu mojeg original odgovora i nemam namjeru se upuštati u uređivačku politiku zašto nešto nije objavljeno.

Klevetanje

Prema tome, reći da Marina Cvitić namjerno prešućuje pozitivne činjenice, a da se prethodno ne provjeri istinitost, ne da nije korektna, nego je i podložna tužbi, posebno zbog onoga što se sugerira u nastavku. Osim toga, ne da nisam prešutjela, nego sam čak na facebook stranici Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije 09. lipnja objavila sadržaj dogovorenog sporazuma o isplati neoporezivog dodatka od 5.000 kuna.

Nadalje, ni u jednom trenutku se nisam upustila u špekulacije o tome da su priče o prodaji Maslinice vjerojatno utemeljene. Samo sam konstatirala, ono što sam znala. Ukoliko bude bilo potrebno, naravno da ću na sudu izjaviti imena predsjednika Uprava kompanija s kojima su predstavnici Maslinice, odnosno vlasnici razgovarali o mogućoj prodaji.

Kada sam izjavila da je četveročlana Uprava u Italiji i da dolazi jednom mjesečno po par sati, nisam mislila samo u vrijeme korona krize, već je to nažalost tako cijelo vrijeme od smrti g. Horstmanna. Prema tome, ni tu nisam ništa prešutjela već iznijela nesporne činjenice.

Što se tiče kontakta sa članovima Uprave Maslinice d.o.o., nažalost, NE, nisam imala sa njima kontakt. Možda par puta nakon smrti g. Horstmanna, a činjenica je da ni na dopise nisu odgovarali. Ako sam imala (a imala sam) i mogla imati kontakt u Maslinici, onda naglašavam da su to bili isključivo prokuristi i to g. Goran Zahtila, g. Bruno Bulić i g. Johann Anton Maria Steurer, a o realizaciji svog sindikalnog programa u Maslinici, dalo bi se razgovarati.

Gospodo iz Maslinice i odvjetniče koji temeljem njihove punomoći nastupate, meni kao predsjednici Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije, koja ima članove sindikata u 108 sindikalnih podružnica u Istri, Kvarneru, te diljem jadranske obale, koja vodi Sindikat sa preko 5000 članova, koja predstavlja većinski ili jedini sindikat u najvećim turističkim kompanijama u Hrvatskoj (Valamar Riviera, Maistra, Plava Laguna, Aminess, Liburnia Riviera hoteli, Jadran ….) samopromocija zaista nije potrebna.

Što se tiče optužbi da radim u interesu nekih skrivenih nalogodavaca i posredovanjem u prodaji hotela, bit će govora na drugom mjestu, jer se radi o čistoj kleveti.

Insinuacije

Naravno da predstavnici vlasnika, ali i sami vlasnici ne mogu cijeniti poslovne rezultate mojeg sindikalnog rada. Naš je interes bitno različit. I zato se moj sindikalni uspjeh broji brojem članova Sindikata kojeg predstavljam koji je unatoč otežanim uvjetima poslovanja u stalnom porastu, na koje sam ponosna zajedno sa svim moji suradnicima i svojim povjerenicima koje niti sam izdala, niti ću izdati i za čije ću se interese uvijek beskompromisno zalagati.

I na kraju, vezano za insinuaciju o prethodnom dogovoru sa g. Bulićem vezano za istupanje u medijima, te da sam prijedlog i izbor g. Bulića za njegovog nasljednika u Sindikatu. Za predsjednicu Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije izabrana sam po Statutu Sindikata koji je donesen prije nego sam bila uopće član tog Sindikata, nakon provedenog kandidacijskog postupka po svim sindikalnim podružnicama. Predložena sam od strane 80-tak sindikalnih podružnica, te jednoglasno izabrana na Skupštini Sindikata. A za drugi mandat koji je počeo teći 11. veljače ove godine, predložena sam od strane gotovo 100 sindikalnih podružnica, te ponovno jednoglasno izabrana za predsjednicu Sindikata, čime su članovi SIKD-a samo potvrdili svoje povjerenje meni kao predsjednici Sindikata, koja ipak, na Vašu veliku žalost radi upravo na zaštiti i unapređenju njihovih interesa.

Apsolutno odbacujem bilo kakav dogovor sa g. Bulićem vezano za izjave koje su objavljene u Glasu Istre, a što se tiče klime koja je stvorena u Maslinici, uključujući i međuljudske odnose koji su tamo, za to im zasigurno nisu krivi ni Bulić ni Cvitić, jer takva klima nije od danas ni od jučer.

Sa zadovoljstvom ću svoje izjave obrazlagati i argumentirati na sudu, ali će odgovarati za klevetu i oni po čijem nalogu je odvjetnik Koren reagirao u Glasu Istre iznoseći niz neistina, laži i kleveta na moj račun, reagirala je predsjednica SIKD-a Marina Cvitić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum