GOSTOVANJE U ZADRU

Buzetska folklorna skupina: O ISTRI SMO PRIČALI I CRVEN FESIĆ

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO

Folklorna skupina "Buzetski biseri" pjesmom je predstavila Buzet i Bošnjačku nacionalnu zajednicu Buzeta u Zadru na XII. Smotri folklora i kulturnog stvaralaštva Bošnjaka u Republici Hrvatskoj.

U prepunoj dvorani Višnjik u kojoj se tražila stolica više nastupila je među sedamnaest sudionika folklornog i kulturnog stvaralaštva Bošnjaka iz čitave Hrvatske, od Splita, Buzeta pa sve do Drenovaca u Slavoniji, a predstavili su se i gosti iz Bosne i Hercegovine.

Buzetski biseri pobudili su simpatije kao najmlađi sudionici smotre i zadarskoj publici izveli pjesme "Ah moj Aljo", "Crven fesić" i "O Istri smo pričali", sve pod dirigentskom palicom mlade buzetske harmonikašice Vanesse Jakac i pod budnim okom umjetničke voditeljice Tatjane Muratagić.

Kao nagradu za hrabar nastup dobili su veliki aplauz zadarske publike, kao i mišljenje kritičara da zajedno s harmonikašicom Vanessom Jakac imaju veliki potencijal, izjavio je predsjednik Bošnjačke nacionalne zajednice Buzeta Muhamed Muratagić uz zahvalu Saboru bošnjačkih asocijacija RH koji ih je pozvao i pružio priliku da se na smotri u Zadru publici predstave pjesmom, kao i Gradu Buzetu, te pokrovitelju odlaska na smotru, Savjetu za nacionalne manjine RH.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini