DRUŽENJE UZ PRIČE

BUZET: Pričaonica "Pod božićnom jelkom"

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO
(G. ČALIĆ ŠVERKO)

(G. ČALIĆ ŠVERKO)


Prvom od tri pričaonice "Pod božićnom jelkom" održanom u Gradskoj knjižnici započela je "Buzetska božićna čarolija", raznovrstan i sadržajima bogat prosinački program namijenjen svim uzrastima.

Gošća pričaonice pjesnikinja Marija Ribarić mališanima Dječjeg vrtića "Grdelin" čitala je svoje božićne priče i govorila o običajima vezanim uz Božić kojih se prisjeća iz svog djetinjstva.

Pričaonice "Pod božićnom jelkom" novi su prosinački sadržaj namijenjen predškolskom uzrastu na kojima se čitaju božićne priče i bajke te govori o božićnim običajima sjevera Istre. Gradska knjižnica organizira ih u tri termina. Tako će nakon Marije Ribarić, 10. prosinca gostovati književnik Vladimir Pernić, a 17. prosinca knjižničarka Dijana Kolaković Prodan. "Buzetska božićna čarolija" nastavlja se danas, u 17 sati, na Trgu Fontana kada će mali Buzećani radosno dočekati Svetog Nikolu i zajedno s njim upaliti blagdansku dekorativnu rasvjetu u gradu.

Na trgu Fontana bit će i mali božićni sajam domaćih proizvoda, a u zabavnom programu puno pjesme, plesa, svirke, klauna, žonglera, mađioničara, vila, vilenjaka. Mališani će se zasladiti bombonima, kolačima, toplim čajem, čokoladom, medenjacima, a za one starije u ponudi je kuhano vino.

Organizatori veselog druženja uz Svetog Nikolu su Pučko otvoreno učilište Augustin Vivoda, komunalno poduzeće Park, Turistička zajednica i Udruga Mali veliki mikrofon, a pokrovitelj Grad Buzet.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater