NAJNOVIJEADVENT NA SJEVERU

BUZET: Bijeli i snježni advent na starogradskom Loparu


Petak je zamišljen kao opuštanje nakon radnog tjedna, uz koncert grupe Pavel i kvarteta Pop Gunz te mali božićni sajam. Subota, osim zabave za odrasle, nudi i programe za djecu, tako će publiku zabavljati Natali Dizdar i grupa Febra, a očekuje se i dolazak Djeda Božićnjaka te božićna predstava Istra Inspirita

Dvodnevni i snježni bit će advent, neovisno o vremenskim prognozama, garantiraju u starom gradu Buzetu pa su kape, šalovi i rukavice neophodni "rekviziti". U svom drugom izdanju, kako ga najavljuju, najmanji, ali i najbolji "Advent na sjeveru" ovog će vikenda na Šetalištu Vladimira Gortana, popularnom Loparu dočarati božićni ugođaj i ponuditi još jedan atraktivan prosinački sadržaj, tako posjetitelje očekuju brojni izlagači i ugostitelji sa zimskim specijalitetima, zabavni sadržaji za djecu, predstave i koncerti.

Kuhano vino i fritule

- "Advent na sjeveru" već se prošle godine u svom premijernom izdanju kvalitetom i sadržajem nametnuo kao najznačajniji prosinački program na buzetskom području. Pobudio je veliki interes naših sugrađana, ali brojnih gostiju koji su zbog njega došli u Buzet. Vjerujem da će i ove godine isto tako biti pun pogodak, a veseli da je on već sada okupio jako veliki broj sponzora, prvenstveno buzetskih gospodarstvenika i njihovih poslovnih partnera koji su se aktivno uključili u njegovu realizaciju i bez čije financijske pomoći ne bi bio tako kvalitetan, istaknuo je na konferenciji za novinare gradonačelnik Siniša Žulić.

Petak 14. prosinca, najavila je Mila Nežić iz Turističke zajednice Grada Buzeta, zamišljen je kao opuštanje nakon radnog tjedna. Od 16 sati otvoren je Adventski sajam na Loparu, uz kuhano vino i fritule, cimet i jabuke i ostalu ugostiteljsku ponudu, poput burgera od boškarina, kobasica od istarskog tovara ili sarme "za ponijeti". U 17.30 sati zabavni glazbeni program otvara svojim nastupom Pop Gunz, četveročlani bend iz Umaga i Višnjana koji će svojim raznolikim repertoarom zabaviti starije i mlađe generacije. U 20 sati kreće zabavni program uz zvijezdu večeri grupu Pavel, a od 22 sata zabava se uz Xmass DJ-a i božićne hitove nastavlja do kasno u noć.

Dječje adventske želje

Subota 15. prosinca osim zabave za odrasle nudi i programe za djecu. Od 16 sati otvoren je Adventski sajam na Loparu. U 17 sati počinje "Božićna šumska pustolovina", predstava za djecu u izvedbi Istra Inspirita, u 17.45 sati nastup limene glazbe Glazbenog društva "Sokol" Buzet, dok se u 18 sati očekuje dolazak Djeda Božićnjaka s kojim će se mališani moći fotografirati te mu povjeriti svoje adventske želje. Jedna od ovogodišnjih novosti je ta da će kutak za djecu biti smješten na trgu iza Turističke zajednice. Nastupit će i pjevači Udruge "Mali veliki mikrofon", u 18.30 sati na Loparu nastupa Febra, mladi umaški kvartet, u 20.30 sati kreće koncert Natali Dizdar, a potom se zabava nastavlja uz božićnog DJ-a.

Za sve posjetitelje osigurano je besplatno parkiralište na lokaciji Mašimova škuja te besplatan kombi prijevoz od Trga Fontana do starog grada. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam