VELIKe štete

Butoniga dva dana izvan funkcije. Vatrogasci ispumpavaju vodu iz postrojenja vodoopskrbe

| Autor: Glas Istre
Dino Kozlevac (Snimio Milivoj Mijošek)

Dino Kozlevac (Snimio Milivoj Mijošek)


Na području Istarske županije vatrogasci trenutno saniraju prodor vode u postrojenje vodoopskrbe Butoniga gdje je došlo do ugrožavanja pumpi postrojenja, no na sreću pumpe nisu potopljene.

- Vatrogasci javnih vatrogasnih postrojbi Buzeta, Umaga i Pazina ispumpavaju vodu iz postrojenja, pa će biti dva do tri dana izvan funkcije, rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac i dodao: „Vatrogasci su imali cijelu noć posla zbog velike količine oborina koje su pale. Materijalne štete su neutvrđene, ali jako velike, no na sreću nema ozlijeđenih osoba i sve su službe u pripravnosti“.Postrojenje za kondicioniranje vode Butoniga (Foto Istarski vodovod)

Postrojenje za kondicioniranje vode (Foto Istarski vodovod)

Istarski su vatrogasci od sinoć zabilježili 14 ispumpavanja voda iz objekata, 2 uklanjanja stabala, 1 požar na pomoćnom objektu uslijed udara groma te spašavanje na moru radi nasukavanje jedrilice.

„Vatrogasci su cijelo vrijeme bili angažirani na uklanjanju prepreka te zaštiti građana od bujučnih poplava i odrona, a trenutno rade na sanaciji i ostaju do daljnjega na terenu“, kazao je zapovjednik Kozlevac.

Velike količine kiše koje su noćas pale na području Istarske županije, posebno su pogodile područje Bujštine, Buzeštine, Pazinštine i Poreštine, no situacija je pod kontrolom i u tijeku je sanacija šteta. Vatrogasci i sve nadležne službe su od noćas na terenu, a u prvome redu se radilo na zaštiti građana i imovine od bujičnih poplava. Uslijed odrona zabilježene su štete na prometnicama, a na nekima je, zbog sigurnosti, obustavljen promet uslijed velikih količina vode. Zabilježeno je i nekoliko desetaka intervencija vatrogasaca, najviše na području Buzeštine i Pazinštine, koji su ispumpavali vodu, pretežito iz privatnih, odnosno stambenih objekata. U navedenim dijelovima bit će i najveće štete, čiji se razmjer još mora utvrditi.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini