SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

BUJE: Utvrđeni nositelji gradskih priznanja

| Autor: Luka JELAVIĆ
Buje (Luka JELAVIĆ)

Nagradu Grada Buje za životno djelo dobiti supružnici Lucia i Claudio Ugussi za umjetničko, kulturno i društveno angažiranje, za uspjehe i priznanja kojima su dali doprinos ukupnoj promociji Buja. Uz to priznanje dodjeljuje im se i novčana nagrada od 5.000 kuna

Sukladno epidemiološkoj situaciji i činjenici da su odluke koje su se našle na dnevnom redu već prošle prethodnu proceduru, Gradsko vijeće je na kratkoj sjednici utvrdilo nositelje ovogodišnjih gradskih priznanja koja se dodjeljuju u povodu Dana grada. Na javni poziv stiglo je nekoliko prijedloga, a Gradsko vijeće je jednoglasno prihvatilo konačan prijedlog Odbora za priznanja i odlikovanja.

Medalje Grada

Tako će ove godine nagradu Grada Buje za životno djelo dobiti supružnici Lucia i Claudio Ugussi za umjetničko, kulturno i društveno angažiranje, za uspjehe i priznanja kojima su dali doprinos ukupnoj promociji Buja. Uz to priznanje dodjeljuje im se i novčana nagrada od 5.000 kuna.

Medalju Grada Buje dobit će mladi neurokirurg iz Buja Sergej Mihailovič Marasanov za uspjehe na području neurokirurgije i poseban ljudski odnos prema pacijentima, Marino Dussich za valorizaciju bujskog dijalekta i kulturne baštine, kao i za 30-godišnju aktivnost u Limenoj glazbi Zajednice Talijana, tek odnedavno umirovljeni liječnik Damir Kovačević za karijeru u zdravstvu, humanost i aktivnosti u Crvenom križu, te Dino Kozlevac za organizaciju vatrogastva, Civilne zaštite i spašavanja i za uspješno rukovođenje županijskim Stožerom Civilne zaštite u vrijeme pandemije.

Pored njih, Plaketu Grada Buja dobit će dugogodišnji uspješni vinogradar i vinar iz Kaštela Andrea Bassanese. Nagrade i priznanja dobitnicima će biti uručena na svečanoj sjednici Grada Buje u povodu Dana grada, 8. rujna. Međutim, još uvijek je nepoznato kako će sjednica biti organizirana.

- U ovo vrijeme ništa nije jasno, teško je sve unaprijed predvidjeti, pa tako i sjednicu Gradskog vijeća. Sada smo u fazi razmišljanja da napravimo sjednicu s ograničenim brojem sudionika, da pozovemo vijećnike, dobitnike priznanja i nekoliko gostiju, predstavnike općina i gradova s okolnog područja te nekih ustanova s kojima surađujemo, maksimalno 40-ak osoba. Naravno, ne bi bilo nikakvih dugih govora, niti popratnog programa, ali ni to nije sigurno, još moramo pratiti situaciju i vidjeti kako će biti pa ćemo do kraja kolovoza odlučiti na koji će način biti obilježen Dan grada, kaže bujski gradonačelnik Fabrizio Vižintin.

Pomoć školarcima

Vijećnicima je predsjednik Gradskog vijeća Rino Duniš pročitao pismo Gradskog odbora Crvenog križa Buje o namjeni trošenja sredstava koja su vijećnici donirali odričući se naknada za sudjelovanje na sjednicama. U zahvali Crvenog križa stoji da je prikupljenih 14.950 kuna utrošeno za nabavku određene količine hrane za korisnike paketa pomoći s područja Grada Buje, a dio za namirnice kojima su, na poziv Policijske postaje Buje, nahranjeni migranti uhvaćeni prilikom prelaska državne granice.

U nastavku sjednice, u ime kluba SDP-a vijećnica Bojana Puzigaća je predložila da se nađe način kako pomoći roditeljima u pripremi djece za novu školsku godinu, kroz moguće sufinanciranje nabavke školskog pribora, poput nekih općina i gradova u Istri. Gradonačelnik Vižintin je odgovorio da se o tome razmišlja te da će u dogovoru s ravnateljima škola vidjeti koje su to potrebe, što je učenicima neophodno, u kojim okvirima, kako bi se pripremio prijedlog za sljedeću sjednicu Gradskog vijeća. U svakom slučaju svi su suglasni da se roditeljima pomogne u okviru realnih mogućnosti.

Imenovano je Povjerenstvo za predlaganje namjene i načina korištenja zgrade nekadašnjeg pogona Digitrona koju je početkom godine kupio Grad Buje. U tom povjerenstvu su Moreno Mamilovič (predsjednik) te Manuel Vigini, Bojana Puzigaća, Rino Duniš i Moreno Pucer, a utvrđeni su i sastavi Povjerenstva za zakup i prodaju poljoprivrednog zemljišta te Povjerenstva za uvođenje u posjed.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater