LABIN

Bogat program u Tjednu psihologije: RASTE BROJ OSOBA KOJE NASUŠNO TREBAJU PSIHOLOŠKU POMOĆ

| Autor: Branko BIOČIĆ
Sva događanja u Tjednu psihologije su besplatna

Sva događanja u Tjednu psihologije su besplatna


Raste i broj terapeuta. S porastom oba broja, raste rizik od olakog davanja povjerenja neprovjerenim autoritetima i lišavanja sebe slobode aktivnog sudjelovanja u terapijskom procesu

U Hrvatskoj se od 10. do 23. veljače, različitim događanjima i aktivnostima psihologa, u organizaciji Hrvatskog psihološkog društva i suorganizaciji Hrvatske psihološke komore, obilježava 13. Tjedan psihologije. U Istri se održava u suorganizaciji Društva psihologa Istre, a kao i svake godine, u njegovu su se realizaciju uključile i psihologinje Labinštine. Održavanje Tjedna psihologije podupire i Grad Labin kroz projekt Labin Zdravi grad.

Psihološko savjetovanje

U sklopu raznih aktivnosti tijekom Tjedna psihologije održavat će se zanimljiva predavanja i tematske radionice. U ponedjeljak, 10. veljače, najavom 13. Tjedna psihologije na Radio Labinu su gostovale Hana Šiljan Bembić, dipl. psihologinja, prof. i Branka Gladović Šverko, prof. psihologije. Jučer je pak gostovala Dubravka Ujčić Lukšić, prof. psihologije, geštalt terapeutkinja, i Branka Gladović Šverko, prof. psihologije s temom "Strah od ljudi ili socijalna fobija".

Predavanje "Zašto je emocionalna inteligencija važnija od IQ-a?" Sanje Ivanušević Grgas, mag. psych., terapeutkinje igrom iz zagrebačkog Centra za terapiju igrom održat će se u petak 14. veljače u 16.30 sati u restoranu Srednje škole Mate Blažine.

U povodu obilježavanja 13. tjedna psihologije 17. veljače od 17 do 19 sati u prostorijama Srednje škole Mate Blažine građanstvu se nudi mogućnost psihološkog savjetovanja koje vodi Mirjana Dobrić, dipl. psiholog, psihoterapeut s ciljem senzibiliziranja javnosti o potrebi promicanja mentalnog zdravlja te aktivnijeg rada na tom području. Lorena Černjul, dipl psihologinja će za roditelje Osnovne škole Matije Vlačića održati predavanje "Kako pomoći djetetu u učenju". Radeći kao stručni suradnik u školi, uočila je da dobar dio roditelja ili previše sudjeluje u izvršavanju školskih obaveza svog djeteta ili pak prepuštaju dijete da se potpuno samo snalazi u njima. Stoga je cilj roditelje poučiti na koji način pomoći djetetu u učenju kako bi se ono u konačnici razvilo u samostalnu i odgovornu osobu.

Sloboda izbora - terapeuta

U radio emisiji "Putevima srca" 18. veljače predstavit će se tema "Kompas - u moru terapeuta" od strane Dubravke Ujčić Lukšić, prof. psihologije, geštalt terapeutkinje. Broj osoba koje nasušno trebaju psihološku pomoć raste. Raste i broj terapeuta. S porastom oba broja, raste rizik od olakog davanja povjerenja neprovjerenim autoritetima i lišavanja sebe slobode aktivnog sudjelovanja u terapijskom procesu. Sloboda može značiti ne izabrati nekog terapeuta, usprkos preporukama, ali i izabrati ga, uz poštivanje svojeg tempa i svojih vrijednosti. Interaktivno predavanje "Kompas u moru pomagača" i "Strah od ljudi" Dubravke Ujčić Lukšić održat će se u Osnovnoj školi "Ivo Lola Ribar" 20. veljače u 17.30 sati. Psihologinja Anna Goreta Giannini pripremit će pak članak na temu "Važnost podrške roditeljstvu u dječjem vrtiću".

Sva su događanja u Tjednu psihologije besplatna, a kompletan program za cijelu Istru bit će dostupan na stranicama Društva psihologa Istre te za Labinštinu na stranicama Grada Labina i Labin Zdravog grada.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater