NAJNOVIJEGRAD PULA POVEZUJE CENTAR GRADA S OKOLNIM ATRAKCIJAMA

Biciklistička ruta od proljeća s pametnim klupama postaje "Pametna ruta 308"


U razgovoru za naš list, na pitanje zašto na novouređenim lokacijama grada, poput Prolaza sv. Teodora i Trga kralja Tomislava, nema "pametnih klupa", gradonačelnik Boris Miletić istaknuo je da su "pametne klupe" predviđene, s nadstrešnicama sa solarnim napajanjem, na biciklističkoj ruti u sklopu projekta "Pametna ruta 308". Time se, kaže gradonačelnik, namjerava povezati centar grada s okolnim prirodnim atrakcijama poput šuma i obala.

Od Zlatnih stijena do Štinjana

Upravo ususret novoj turističkoj sezoni Grad Pula je započeo s nadopunom sadržaja na biciklističkoj ruti 308, pretvarajući je time u "pametnu rutu" budući da će na njoj postaviti "pametne klupe". One će se postaviti duž Lungomarea, odnosno na Valkanama, "školskom" i Valsalinama, potom Zlatnim stijenama te Stoji, ali i na placi u Štinjanu. Namjera je kroz unaprjeđenje cikloturističke infrastrukture na atraktivnim lokacijama podići cjelokupnu pulsku turističku ponudu.

- Pula se afirmirala kao kvalitetna i poželjna turistička destinacija, a siguran sam kako smo to postigli i kroz strateško usmjerenje u "zeleni" razvoj grada. Upravo se iz tog razloga razvoj cikloturističke infrastrukture pokazao kao logičan slijed onoga što dugoročno želimo razvijati i održavati u našem gradu. Prije svega, tu su i uvođenje alternativnih načina prijevoza i modernizacija javnog gradskog prijevoza. Moderan i ekološki gradski prijevoz ima značajnu ulogu kod razvijenih turističkih destinacija, u koje grad Pula svakako spada. Na ovaj način izravno doprinosimo očuvanju prirode, ali i stvaramo pretpostavke za zdrav način života, kaže gradonačelnik Boris Miletić.

Odabrana biciklistička ruta 308 povezat će centar grada s okolnim prirodno očuvanim krajolicima, šumom i obalom te će se nadovezati na sustav biciklističkih ruta koji se širi na okolna mjesta. Kako pojašnjavaju iz gradske uprave, na biciklističkoj ruti postavit će se ukupno tri pametne klupe i tri nadstrešnice sa solarnim napajanjem punjača za mobilne uređaje i stanicama za punjenje električnih bicikli koja imaju ugrađen combo priključak s različitim jackovima za razne vrste električnih bicikli te nosačima za bicikle. Pri odabiru lokacija za odmorišta, ističu iz Grada Pule, cilj je bio izdvojiti punktove izuzetne prirodne ljepote i velike fluktuacije biciklista, kao i neposredna blizina iznimnog kulturnog sadržaja. (Goran ROJNIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam