SVI ZAPOSLENICI DOBILI SADNICU MASLINE

BAT-ova tvornica u Kanfanaru vodeća u kompaniji po recikliranju vode

| Autor: Glas Istre
Predaja sadnica zaposlenicima

Predaja sadnica zaposlenicima


Povodom Svjetskog dana zaštite okoliša, BAT je svim zaposlenicima tvornice u Kanfanaru podijelio sadnice masline i time ih dodatno uključio u svoju strategiju postizanja potpune ugljične neutralnosti u cijelom svom lancu vrijednosti do 2050. godine.

Tvornica u Kanfanaru godinama sustavno ulaže u suvremena energetska rješenja s ciljem dugoročnog smanjenja emisija CO2, u skladu s međunarodnom normom za sustav upravljanja okolišem ISO 14001.

Zahvaljujući vrijednim investicijama, danas se u tvornici znatan postotak energije koristi iz obnovljivih izvora, koja se, nakon uspješne implementacije pročišćivača trećeg stupnja, pozicionirala i kao vodeća u kompaniji po količini reciklirane vode.

Od ukupno povučene vode unutar tvorničkog kruga, ponovo se iskorištava oko 50 posto za proizvodne procese.

"Ponosni smo na rezultate kojima kontinuirano pokazujemo u kojem smjeru dugoročno želimo razvijati poslovanje cjelokupne kompanije, pa tako i tvornice u Kanfanaru. Očuvanje okoliša u tom je procesu jedna od ključnih premisa održivog razvoja i temelj izgradnje bolje budućnosti kojoj svakodnevno težimo", istaknuo je Tamas Nyaka, direktor operacija u BAT Adria.

BAT je ulaganjima u nove tehnologije i poboljšanjem organizacije procesa postigao smanjenja i u ukupnoj potrošnji energije po jedinici proizvoda. Usmjerenost održivom upravljanju potvrđuje i činjenica da su smanjili količinu otpada po jedinici proizvoda te kontinuirano povećavaju postotak recikliranog otpada zahvaljujući suradnji s tvrtkama ovlaštenima za preuzimanje otpada.

Ekološko, društveno i korporativno upravljanje ključan je dio BAT-ove korporativne strategije izgradnje bolje budućnosti (A Better Tommorrow) kojim kompanija ulaže u podizanje standarda održivog poslovanja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom