RAST IZVOZA

BAT želi ojačati tehnološke i organizacijske kapacitete tvrtke: BRITISH AMERICAN TOBACCO TRAŽI STRATEŠKOG PARTNERA ZA ISTRAGRAFIKU


U posljednje tri godine poslovanja u sastavu BAT grupe Istragrafika ostvaruje sve bolje poslovne rezultate, zapošljava i otvara nova izvozna tržišta. Tvrtka je u 2017. zabilježila rast prometa i izvoza koji je dosegnuo 25 posto ukupnih prihoda tvrtke. U 2018. je nastavljen pozitivan trend u poslovanju, pa je tvrtka i dodatno zapošljavala

British American Tobacco, globalna kompanija čija će ulaganja u Hrvatsku od preuzimanja TDR-a do kraja ove godine dosegnuti 45 milijuna eura, pokreće postupak pronalaženja strateškog partnera za tvrtku Istragrafika, koji će omogućiti daljnji razvoj kompanije i ostvarivanje njenog punog potencijala unutar ambalažne industrije na zajedničkom EU tržištu.

U posljednje tri godine poslovanja u sastavu BAT grupe Istragrafika ostvaruje sve bolje poslovne rezultate, zapošljava i otvara nova izvozna tržišta. Stabilno okruženje BAT grupe omogućilo je tvrtki stasanje u jednu od vodećih tvrtki iz ambalažne industrije u regiji, s potencijalom nastavka širenja poslovanja na europsko tržište. Namjera BAT-a je da kroz pronalazak strateškog partnera Istragrafici dodatno ojača tehnološke i organizacijske kapacitete, a specifičnim znanjem iz industrije omogući dodatno jačanje konkurentnosti i bolju poziciju tvrtke na europskom tržištu.

Iako na geografski perifernom položaju u odnosu na svoje najveće kupce, time i većim troškovima transporta, Istragrafika je godinama vodeći proizvođač komercijalno-kartonske ambalaže u Hrvatskoj i široj regiji, izvozi na desetak stranih tržišta i surađuje s više od 70 vodećih tvrtki iz prerađivačke industrije. Tvrtka je u 2017. zabilježila rast prometa i izvoza koji je dosegnuo 25 posto ukupnih prihoda tvrtke. U 2018. nastavljen je pozitivan trend u poslovanju, zbog čega je tvrtka i dodatno zapošljavala, pa je ukupan broj zaposlenika porastao na više od 160.

U tvrtki iz Kanfanara radi se u tri smjene kako bi godišnje preradilo više od devet tisuća tona kartona od kojega nastaje visokokvalitetna ambalaža za proizvode iz duhanske, prehrambene, kemijske, kozmetičke, konditorske i farmaceutske industrije. Istragrafika svoje proizvode plasira u desetak europskih zemalja, među kojima su najznačajnije Švicarska, Italija, Mađarska, Austrija, Slovenija, Njemačka, Srbija, Rumunjska i BiH. (Aldo POKRAJAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater