medulin kuha na adventuri

Paella, carpaccio i tradicionalni šugo na božićnoj radionici s chefom Matijom Horgom

| Autor: Glas Istre
(TZ Medulin)

(TZ Medulin)


U petak, 12. prosinca, u sklopu programa ADVENTure na medulinskoj placi, održati će se 2. kulinarska radionica "Božićna kužina uz chefa Matiju Horga".


Radionica se održava u prostoru Lože na Placi u Medulinu, od 18 do 20.30 sati, a namijenjena je odraslim polaznicima. Oni će u parovima, uz vodstvo chefa Horga, kroz spoj tradicije i modernog, naučiti pripremati mediteranska jela od ribe i morskih plodova: paella, šugo od folpi sa crnom paštom, tartar i carpaccio od ribe.


Sudjelovanje na radionici je kao i ostali sadržaji programa ADVENTure besplatno, ali je zbog ograničenog broja sudionika obvezna prijava, putem e-maila, na adresu [email protected].

(Izvor Facebook)(Plakat)


Chef Matija Horg svoje prve korake u kuhinji započeo je s 9 godina. Iako po struci medicinski tehničar, ljubav prema kuhanju je bila jača te se prakvalificirao za kuhara te paralelno razvijao priču svog OPG-a u Vinkuranu, koji ponosno već 7 godina nosi eko certifikat.


Vanjski je suradnik za stručnu nastavu kuharstva u otvorenom učilištu Diopter te je do sada nastupao na brojnim gastro manifestacijama i cooking show-ovima. Chef Horg kroz mnogobrojne projekte u suradnji s nizom udruga i ustanova ističe radionice s djecom i roditeljima, u sklopu kojih posebni naglasak stavlja na zero waste pristup, očuvanje tradicionalnih jela i zdrav način prehrane.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Trenutno na cestama