ADVENTura
U subotu, 6. prosinca, u sklopu programa ADVENTure na medulinskoj placi, održati će se 1. kulinarska radionica "Božićna kužina uz chefa Matiju Horga".
Namijenjena djeci osnovnoškolske dobi i njihovim roditeljima, radionica će se održati u prostoru Lože na Placi u Medulinu od 16 do 18 sati. Kulinarski će parovi (dijete-roditelj) na zabavan i interaktivan način naučiti pripremati svježu tjesteninu, mozzarellu, pizzu na tavi i blagdanske praline.
Sudjelovanje na radionici je kao i ostali sadržaji programa ADVENTure besplatno, ali je zbog ograničenog broja sudionika obvezna prijava, putem e-maila na adresu [email protected].
(Adventura Medulin)
Chef Matija Horg svoje prve korake u kuhinji započeo je s 9 godina. Iako po struci medicinski tehničar, ljubav prema kuhanju je bila jača te se prakvalificirao za kuhara te paralelno razvijao priču svog OPG-a u Vinkuranu, koji ponosno već 7 godina nosi eko certifikat.
Vanjski je suradnik za stručnu nastavu kuharstva u otvorenom učilištu Diopter te je do sada nastupao na brojnim gastro manifestacijama i cooking show-ovima. Chef Horg kroz mnogobrojne projekte u suradnji s nizom udruga i ustanova ističe radionice s djecom i roditeljima, u sklopu kojih posebni naglasak stavlja na zero waste pristup, očuvanje tradicionalnih jela i zdrav način prehrane.