UDRUGA ART STUDIO

SAVRŠENSTVO MORA: Stvaralačke radionice i u Medulinu

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ

Pod pokroviteljstvom Općine Medulin i ove će godine Udruga Art studio održati radionice u sklopu već tradicionalne manifestacije 12. Dani stvaralaštva, naravno prilagođene novonastalim okolnostima, ali uz želju da građani ipak dobiju dodatni hvalevrijedan kulturni sadržaj tijekom ljeta.

Manifestacija započinje u petak, 7. kolovoza izložbom keramičkih radova objedinjenih pod nazivom "Savršenstvo mora", a, kao i većina programa, održat će se u Puli.

- Ove godine nismo se odlučili za klasično otvorenje izložbe i čitave manifestacije jer na naše programe uvijek dođe zavidan broj od nekoliko stotina posjetitelja, a u svjetlu novonastalih okolnosti to baš i nije poželjno, pojasnio je predsjednik Udruge Art studija i začetnik manifestacije Dani stvaralaštva Igor Fabris.

Stoga će u petak u 21 sat otvorenje 12. Dana stvaralaštva moći pratiti putem live streama na Facebook i Youtube kanalu Art studio Pula. Manifestacija će biti zatvorena 25. kolovoza u prostoru Srpskog kulturnog centra u Istri izložbom znakovitog naziva "Za sve je kriv Gaudi", a do tada će se održat šest vikend radionica u Puli i Medulinu i to: mozaik, fuzija stakla (izrada nakita), skulptura, lončarenje te dvije tehnike oblikovanja i dekoriranja gline cuerda secca i sgraffito. Voditeljska imena stalni su suradnici ili članovi Art studija: Vesna Jaklin Pantić, Sonja Milotić Šesto, Monika Petrović, Nataša Krajnović, Rino Banko i Igor Fabris.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter