(Foto: FoxComm)
Istarski bijeli i crni tartufi zasjali su na meniju Mark's Cluba, jednog od najprestižnijih privatnih klubova u Londonu. Ekskluzivni Mark's Club pretvorio se u pozornicu istarskih aroma: - bijeli i crni tartufi, vrhunska vina i ekstra djevičanska maslinova ulja stvorili su senzornu priču o luksuzu, tradiciji i autentičnosti istarske kuhinje.
Nakon netom održane uspješne aukcije istarskih bijelih tartufa u Sotheby'su, kojom je prikupljeno više od 15 tisuća funti za pulski Dnevni centar za rehabilitaciju, mirisi Istre nastavili su osvajati London i to na jednoj od najprestižnijih adresa britanske metropole – kultnom Mark's Clubu u srcu Mayfaira. U organizaciji Turističke zajednice Istarske županije i uz potporu Karlić Tartufa, vinarije Kozlović i maslinara Červar prekjučer je održan gourmet događaj posvećen Istri.
(Foto: FoxComm)
U prostoru Greenhousea, poznatom po ekskluzivnosti i profinjenom dizajnu, okupilo se 16 posebno odabranih gostiju, članova londonske elite, poslovnih lidera i gurmana Zbog iznimnog interesa, više od 50 članova Mark's Cluba našlo se na listi čekanja, što dodatno potvrđuje prestiž i ekskluzivnost ovog događaja.
Chef Tomas Lidakevicius priredio je večeru kroz četiri slijeda, s tartufom kao glavnim sastojkom svake kreacije. Gosti su uživali u delicijama i priči o tartufu, posebice kada su otkrili da mali istarski poluotok krije i crni i plemeniti bijeli tartuf, što je izazvalo oduševljenje i iznenađenje.
Vrhunac večeri označio je svečani trenutak otkrivanja tartufa položenih ispod staklenih poklopaca, kada se prostorom Greenhousea proširila snažna aroma istarskog tla i šuma Motovuna i Buzeta – istinski doživljaj koji je izazvao spontani pljesak okupljenih.
Tartufe poslužene na ovom gourmet eventu donirali su Karlić Tartufi.
Članovi Mark's Cluba su, uz tartufe i vino, kušali i ekstra djevičanska maslinova ulja obitelji Červar iz Novigrada. Svatko je od gostiju na kraju večeri na poklon dobio i bočicu svježeg ulja, simbol vitalnosti i života istarskog tla, za izradu kojeg je samo prije par dana ručno pobran plod masline i hladno prešan kako bi zadržao sva svoja ljekovita i antioksidativna svojstva.
(Foto: FoxComm)
Gosti, od kojih većina nikada nije posjetila Istru, znatiželjno su otkrivali njezine tajne i bili oduševljeni svime što su saznali o našem poluotoku, ponuđenim okusima i pričama, a konac večere obilježio je dugi, spontani pljesak svih okupljenih.
"Mark's Club predstavlja vrhunac londonske ekskluzive, publiku koja je prepoznala istarski tartuf kao simbol autentičnog luksuza. Ovaj gourmet event pokazao je da Istra, svojim okusima i karakterom, može oduševiti i najprofinjeniju svjetsku publiku", izjavio je Denis Ivošević, direktor Turističke zajednice Istre, na čiju je inicijativu i potaknuta organizacija ovakvog prestižnog gastronomskog događanja za odabrani krug gostiju i poznavatelja.
(Foto: FoxComm)