na pulskom stadionu na verudi

FOTOGALERIJA / Započeo Olimpijski festival dječjih vrtića sa 700-tinjak predškolaraca

| Autor: Jelena Milović


Nestrpljivi i spremni pokazati svoje sportsko umijeće, bili su danas pulski vrtićarci uoči otvorenja 20. Olimpijskog festivala dječjih vrtića "PULA 2024". Sportska nadmetanja u pet disciplina odvijaju se na stadionu SRC "Veruda", a rezultati će biti poznati tijekom dana. Discipline su: trčanje na 60 metara, štafeta, bacanje loptice, skok u dalj te mali nogomet za curice i dečke.

Na ovom festivalu sudjeluju svi vrtići s područja grada, njih 17 ukupno, s 31 skupinom te 700-tinjak sudionika - petogodišnjaka i šestogodišnjaka - predškolaraca.  Za ovaj su se dan itekako pripremali, rekla nam je pročelnica Upravnog odbora za društvene djelatnosti, mlade i sport Grada Pule Ivana Sokolov, a ovo je za njih veliki dan.

- Ovih pola sata je za njih veliko kašnjenje i jedva čekaju da počnu. Uzbuđeni su i itekako spremni da krenu u natjecanje, opisala je kroz smijeh prepun simpatija Sokolov. Međutim, rezultati nisu i najvažniji, premda su dječica ozbiljno shvatila da se moraju potruditi kako bi pokazali najbolje od sebe, uz zdušno navijanje svojih roditelja, braće, sestara, nona i nonića, koji su zauzeli tribine.

- Ova se manifestacija održava već više od 20 godina, jer smo zbog korone, nažalost, morali dvije godine pauzirati. Puno to znači za curice i dečke u tim godinama, jer ih već polako možemo i profilirati; jesu li i koliko aktivni te kojim bi se sportom, eventualno, mogli baviti. Jako je važno promovirati zdrav život i bavljenje fizičkim aktivnostima, jer znamo kakav problem imamo u Hrvatskoj s pretilosti, rekao je predsjednik Sportske zajednice Grada Pule Milan Sead Soldatić. Svega toga su svjesni i u Gradu.

- Želimo da se djeca što ranije uključe u sportske aktivnosti te da im to postane način i stil života; da odrastaju uz sport. Na nama je, kao gradu, da im damo čim više mogućnosti, da imaju dobru sportsku infrastrukturu; jer smo mi ti koji kreiramo i nudimo što više toga i na taj način zapravo formiramo mlade sportaše, zaključila je pročelnica.

Iako su prekinuli svoju uobičajenu vrtićku igru, da bi pokazali kakvi su sportaši, i to shvatili posve ozbiljno, i dalje zaigrano, veselo, kako samo djeca znaju, stadionom su zavladali svojom prpošnom energijom.

A da je sve skupa ozbiljno, dokaz je i podignuta zastava Olimpijskog saveza, kao i medalje koje će na kraju biti dodijeljene najboljima. Ipak, kao i u svakom sportu, sudjelovanje je uvijek ono što se možda i najviše pamti. 


Podijeli: Facebook Twiter