u labinu, vinežu i rapcu

Danas započinje 9. dječji nogometni turnir "Trofej labinskih rudara": Sudjeluje gotovo tisuću djece iz 22 kluba

| Autor: Branko Biočić
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Danas, 23. svibnja započinje deveto izdanje međunarodnog dječjeg nogometnog turnira "Trofej labinskih rudara" koje će se igrati na Gradskom stadionu u Labinu te igralištima na Vinežu i u Rapcu od 23. do 25. svibnja.

Svoje nogometne vještine pokazat će gotovo tisuću dječaka iz 22 nogometna kluba zemlje i inozemstva. To su Istra 1961, HNK Rijeka, domaći Rudar, Orijent 1919, Zmaj iz Makarske, Iskra Vinež, Lovran, Valpovka, Jadran Poreč, Pazinka, Žminj, Škofja Loka, Fešk Feričanci, Raša 1938, Istra Pula, Halubjan, Naprijed Hreljin, Rabac, Opatija, Radnik Prijedor, Nehaj Senj i Potpićan.

(Snimio: Branko Biočić)(Snimio: Branko Biočić)

Valentino Stepčić, direktor turnira i voditelj Akademije o turniru je rekao:

- Sve je spremno. Ove godine turnir je nešto ranije negoli inače, manji je i odaziv zbog specifičnog datuma održavanja turnira, odnosno početka Europskog prvenstva te obaveza djece u školi. Neovisno o tome, turnir će ponovno biti vrlo kvalitetan sa starim, ali i ponekim novim klubom. Čast nam je i zadovoljstvo da će se ove godine igrati i na novoj umjetnoj travi na Vinežu. Dosta klubova se iz godine u godinu vraća i odmah nakon završetka se mnogi prijavljuju za sljedeću godinu, što dovoljno govori kako se osjećaju ovdje kod nas. Klubovi, ekipe mogu i ove godine očekivati kvalitetne utakmice, sportsko ozračje, osjetiti naše gostoprimstvo, a na kraju su tu i prigodni pehari, medalje za osvojena mjesta te druga iznenađenja. Veselim se samom početku turnira koji počinje u 14.40 na labinskom Gradskom stadionu, a u 17 sati u Vinežu i Rapcu, rekao je Stepčić.

Ove godine na turnir dolaze prvoligaški klubovi NK Istra 1961, HNK Rijeka te po prvi put Radnik Prijedor i Nehaj Senj, uz tradicionalni dolazak Rudaru prijateljskog kluba Zmaj iz Makarske.

(Snimio: Branko Biočić)(Snimio: Branko Biočić)

Predsjednik NK Rudar Sandi Dobrić dodaje:

-Ispred nas su dvije velike manifestacije "Trofej Labinskih rudara" i "Kvarnerska rivijera" na koje smo izuzetno ponosni. Organizirati ovakve turnire je izrazito zahtjevno, ali s dobrom ekipom sve je lakše. Spremni dočekujemo obje manifestacije. Trofej se ove godine organizira po 9. put i u budućnosti ga želimo omasoviti i vjerujem da ćemo ga organizirati još puno, puno godina, a zainteresiranost djece i na neki način spoznaja da se više vesele ovakvim turnirima nego prvenstvenim utakmicama obavezuju nas. Ovom prilikom želim da se sve ekipe, službene osobe, roditelji i gledatelji ugodno osjećaju na turniru, kaže Sandi Dobrić, predsjednik NK Rudar Labin.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter