sjednica gradskog vijeća

Ovi kapitalni projekti će se uskoro otvoriti za građane u samom srcu Umaga

| Autor: Zvonimir Guzić / Glas Iste
(Foto: Grad Umag)

(Foto: Grad Umag)


U umaškoj Gradskoj vijećnici održana je 18. po redu sjednica Gradskog vijeća, na kojoj je
izglasana izmjena i dopuna Proračuna za 2024. godinu, koji sada iznosi 52 milijuna EUR.
Rebalansom najvažnijeg financijskog dokumenta omogućen je nastavak uređenja umaške rive, u cjelokupnoj dužini od 2 kilometra, koja će dobiti potpuno novo ruho, uz novo popločenje i hortikulturno uređenje zelenog pojasa, te je omogućen nastavak projekta umaške promenade, točnije segmenta šetnice i plaže „Afrika“ koja će četvrt Moelu spojiti sa starogradskom jezgrom.

(Snimio Zvonimir Guzić)(Snimio Zvonimir Guzić)

Izmjene i dopune financijskog plana omogućiti će nastavak i realizaciju projekta odlagališta i reciklažnog dvorišta Valdemat, kao i dovršetak najvećeg projekta u centru grada nove, suvremene i ekološki usmjerene zelene tržnice koja bi trebala biti gotova do kraja ove godine.

Na aktualnom satu pokrenuto je pitanje ukidanja parkirnih mjesta u Trgovačkoj ulici u centru grada, na što je gradonačelnik odgovorio da je na tom mjestu u planu zelena površina sa stablima. Realizaciju tog projekta najavio je za slijedeću godinu, a na opasku da neće biti prostora za zaustavljanje dostavnih vozila, rekao je da će na prometnici postojati ugibališta za tu svrhu.

(Snimio Zvonimir Guzić)(Snimio Zvonimir Guzić)

Od ostalih točki treba istaknuti ukidanje Civilne zaštite za koju više nije postojao javni interes, te imenovanje Jakoba Vrusa za novog mrtvozornika u gradu Umagu.

Sjednica gradskog vijeća počela je minutom šutnje povodom smrti Vlade Kraljevića, bivšeg gradonačelnika Umaga koji je upravljao gradom u dva mandata, 1996.-2001. i 2005.-2008. godine. Tim povodom u znak žalosti na zgradama gradske uprave bila je istaknuta crna zastava.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter