plesomanija u buzetu

FOTOGALERIJA / Bili smo na omiljenoj svibanjskoj plesnoj manifestaciji: Cijela Istra u ritmu muzike za ples

| Autor: Gordana Čalić Šverko


Omiljena svibanjska manifestacija među istarskim plesačima vrtićkog i osnovnoškolskog uzrasta, svakako je Plesomanija, županijsko natjecanje plesnih grupa u modernom plesu. Kroz dvanaest plesnih udruga, škola i plesnih institucija, u natjecateljskom dijelu ovogodišnjeg jedanaestog izdanja, predstavilo se petstotinjak plesača u 44 koreografija i osam kategorija, prava rasplesana Istra u malom.

Tome valja pridodati i revijalni dio u kojem su nastupili gosti: Buzetske mažoretkinje, treći razred Umjetničke škole Matka Brajše Rašana Labin, Odjel Buzet, plesačice Plesnog centra Carlotta Grisi Umag i Cheerleading klub Top Stars iz Umaga.

Četverosatni program

U prepunoj buzetskoj Sportskoj dvorani, nisu se štedjeli dlanovi, tijekom nastupa plesnih grupa koje su oduševile svojim nastupom. Mnogima je to bio prvi nastup pod svjetlima reflektora, neke grupe su i plesne veteranke jer godinama se vraćaju u Buzet zahvaljujući organizacijskim naporima jedne male udruge, buzetskog "Malog velikog mikrofona", koja uspješno održava manifestaciju županijskog značaja uz podršku suorganizatora, Pučkog otvorenog učilišta "Augustin Vivoda" i Osnovne škole "Vazmoslav Gržalja".

Uz Alana Poropata, inicijatora ovog plesnog projekta, četverosatni program vodila je i Ana Pisak, a efektnu scenografiju već tradicionalno potpisuje Sanja Pernić koja iz godine u godinu doista podiže ljestvicu jako visoko.

S Plesomanijom se identificirala i koreografkinja i plesna pedagoginja Vesna Mimica, koja svih jedanaest izdanja predsjeda žirijem, a u čijem su sastavu i ove godine bile plesačica, koreografkinja i kineziologinja Ivana Topolovac te plesačica, koreografkinja i sutkinja svjetskog natjecanja u plesu Marija Mrđenović Minarik.

- Iskreno sam jako zadovoljna što je iz godine u godinu vidljiv napredak. Uvijek me iznova impresionira koliko se djece i pedagoga odazove natjecanju, ali i to što grad i udruga "Mali veliki mikrofon", podržavaju takvu manifestaciju. Ne bi vjerovali, ali to je za plesnu zajednicu veoma važno, zadovoljna je Mimica. U ovogodišnjem izdanju uz male plesačice koje su predvladavale, nastupili su i mali plesači, a Mimica je komentirala da se općenito povećao broj dječaka u mnogim umjetnostima, tako i u plesu i da su konačno dečki shvatili da je to jedna velika vještina s kojom se mogu pohvaliti.

- Vidjeti svu tu djecu da plešu i toliko mladih da se bavi plesom, doista je neprocjenjivo, nadovezala se Marija Mrđenović Minarik.

Nagrade najboljima

U kategoriji vrtićkog uzrasta mini, prvo mjesto osvojila je plesna grupa udruge Mali veliki mikrofon - Grdelinići, koreografa Alana Poropata i Dalide Marušić, a drugo Mot08 - Lollipop iz Poreča, koreografkinje Karle Vukoja.

Grand prix u kategoriji vrtićkog uzrasta pripao je plesnoj grupi udruge Mali veliki mikrofon - Grdelini, koreografa Alana Poropata i Dalide Marušić, prvo mjesto osvojila je plesna grupa PS Pirueta - Piruetice iz Medulina, koreografkinja Paula Šimunović, drugo mjesto Roxy Dance iz Pazina, koreografkinja Rozana Matejčić, a treće mjesto DND Fažana - Stormy, koreografkinja Kalia Benčić.

U kategoriji plesnih grupa učenika 1. i 2. razreda Grand prix osvojila je grupa USB - Speed 3, koreografkinje Ivane Domazet, prva je plesna grupa Roxy Dance iz Pazina, koreografkinje Rozane Matejčić, druga Mot08 - Diamonds, koreografkinje Aleksandre Hodak, a treće mjesto dijele plesna grupa Zajednice Talijana Umag - Sweet dream, koreografkinje Lare Manzin i Mot08 - Dolls iz Poreča, koreografkinje Hane Čekić.

U kategoriji učenika 3. i 4. razreda Grand prix osvojila je plesna grupa USB - Speed 3 iz Poreča, koreografkinja Sarah Đukić. Prvo mjesto u toj kategoriji pripalo je skupini OŠ Veli Vrh - Happy feet, koreografkinja Tina Đurišić, drugo Roxanne iz Rovinja, koreografkinja Sara Oštrić, a treće mjesto DND Fažana - Confident, koreografkinja Kalia Benčić.

U urbanom plesu, najbolja je skupina Cheerleading klub Top Stars - Explosion iz Umaga, koreografkinja je Andrea Uskoković. U showdanceu pobjednik je Mot08 - Angels iz Poreča, koreografkinja Chiara Pisak, druga je plesna grupa Mot08 - Divas iz Poreča, koreografkinja Chiara Pisak, a treća Zajednica Talijana - Free dream begginer iz Umaga, koreografkinja Giulia Braico.

U kategoriji 5. i 6. razreda prva je plesna skupina USB - Speed 2 iz Poreča, koreografkinje Ivane Domazet, druga Mot08 - Divas iz Poreča, koreografkinja je Chiara Pisak, a treća Sense&Danse iz Pule, koreografkinje Sanele Ivančić.

U kategoriji 7.i 8. razreda, prva je skupina Mot08 Angels iz Poreča, koreografkinja Chiara Pisak, druga PC Carlotta Grisi iz Umaga, koreografi su Leni de Andrea Ladišić, Noemi Vuch i Laura Buršić, a treći su Mot08 Angels + Infinity iz Poreča, koreografkinja Hana Čekić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter