niz aktivnosti i radionica

FOTO / Porečki klinci zimske praznike iskorištavaju za upoznavanje s ljepotama i povijesti grada

| Autor: Glas Istre


Školski praznici za porečku djecu u dobi od 6 do 12 godina su vrlo zabavni i edukativni. Naime, porečki Centar za posjetitelje "La Mula de Parenzo" i Društvo "Naša djeca" za mališane (a i one malo veće) provode niz raznovrsnih aktivnosti kroz koje djeca istražuju ljepote Poreča i upoznaju se s njegovom bogatom povijesti.

Tako su djeca imala priliku posjetiti Zavičajni muzej Poreštine kroz koji ih je proveo kustos Davor Munde, a tamo su istraživala staru gradsku jezgru kroz temu "Gledaj gore". Sudjelovali su i u radionici "Zapleteni" u organizaciji DND Poreč pod vodstvom Sonje Kotur Lovreković.

"La Mula de Parenzo" je bio središte aktivnosti drugog dana praznika, a djeca su tamo sudjelovala u potrazi za izgubljenim biljem koju je vodila biologinja Mirela Uzelac s porečkog Instituta za poljoprivredu i turizam te sudjelovala u kreativno-znanstvenoj radionici.

Kustosica i likovna pedagoginja Sabina Damiani je vodila potragu za izgubljenim natpisima "Lettering from... Poreč", a potom i radionicu "Uradi sam".

Vrhunac tjedna praznika je sutra, kad se u Centru "La Mula de Parenzo" održava kviz "A kako se ono zvalo...?" na kojem će sudjelovati djeca i roditelji. Sutra će se također održati i izložba radova nastalih na radionicama, a polaznici će dobiti i diplome.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter