u srijedu

Akcija prometne policije, evo što će kontrolirati

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Foto PU istarska)

Ilustracija (Foto PU istarska)


U povodu Dana sigurnosti u prometu, a u cilju smanjenja broja prekršaja i prometnih nesreća koje se događaju zbog prekoračenja brzine kretanja ili vožnje neprilagođenom brzinom, policijski službenici će sutra od 15 do 20 sati na području cijele Istre provoditi prometnu akciju kontrole brzine kretanja vozila.

Najviše osoba stradalo je u prometnim nesrećama koje su se dogode zbog nepropisne ili neprilagođene brzine. Tako je na području Policijske uprave istarske  u osam mjeseci  zbog nepropisne ili neprilagođene brzine poginulo pet osoba, 34 osobe su teško ozlijeđene, a 136 lakše ozlijeđene.
Za vrijeme prometne akcije na cestama, osim pojačanog nadzora brzine kretanja vozila, nadzirat će se i vožnja pod utjecajem alkohola, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nezakonita uporaba mobitela za vrijeme vožnje.

Vozač koji vozi brzinom većom od dopuštene čini prometni prekršaj. Prekršaji su baza iz koje nastaju prometne nesreće. Što su brzine veće u slučaju prometne nesreće posljedice će biti teže. Da se ne dogodi prometna nesreća i ne nastane posljedica za život i zdravlje sudionika u prometu, vozač mora biti pažljiv i voziti dopuštenom brzinom. Nedopuštena brzina osim što ugrožava sigurnost vozača ugrožava i sigurnost drugih sudionika u prometu a osobito putnika i pješaka. Pozivamo vozače da radi osobne sigurnosti i sigurnosti svih sudionika u prometu poštuju prometne propise.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter