Održana Izborna skupština

Na čelu IDS-a Brtonigle novi predsjednik, poznato lice iz Istre

| Autor: Tea Tidić
(Foto: IDS)

(Foto: IDS)


Bruno Ravalico novi je predsjednik brtoniškog IDS-a, odlučeno je jednoglasno na sinoć održanoj Izbornoj skupštini općinske podružnice IDS-a Brtonigla. Na Skupštini se birao i novi sastav predsjedništva, koji čine potpredsjednik Maurizio Bibalo, tajnik Igor Palčić, članovi Ivana Ladavac, Elvis Martinović, Jasmin Martinović te Luka Šegon.

Inače, 55-godišnji Bruno Ravalico poznati je vinar iz tradicijske obitelji koja se bavi proizvodnjom vrhunskih kvalitetnih vina od 1903. godine. Član je predsjedništva IDS-a Brtonigle već punih 12 godina.

- IDS Brtonigle od danas ima novo vodstvo, koje će svojim idejama, politikama i trudom nastojati doprinijeti daljnjem razvoju Brtonigle. U posljednjem desetljeću, naša se općina ubrzano razvijala i danas je ona uređeno mjesto. No, ima još puno stvari za riješiti, projekata za realizaciju i politika koje mogu pomoći našim mladima, obrtnicima, poljoprivrednicima te osobama treće životne dobi, kazao je Ravalico, te dodao:

(Foto: IDS)Bruno Ravalico (Foto: IDS)

- Svi su izazovi pred nama premostivi, no važno je da sačuvamo zajedništvo i da radimo na ostvarenju zajedničke vizije Brtonigle kao otvorene sredine po mjeri čovjeka, koja se ponosi svojom baštinom i identitetom. Ne trebamo nikoga kopirati, već biti autentični i pronaći vlastiti balans između tradicionalnog i modernog.

Novi predsjednik IDS-a Brtonigle prioritetnim smatra ravnomjerni razvoj Brtonigle, uz uvažavanje posebnosti svakog dijela općine, ulaganje u cestovnu i vodovodnu infrastrukturu te uređenje javnih objekata i površina. Turizam, smatra Ravalico, veliki je adut Brtonigle, ali samo ako je održiv i u funkciji razvoja cijele zajednice.

- Poljoprivreda je jedan od stupova razvoja našeg mjesta, i tome se isto treba puno posvetiti, počevši od pružanja podrške svim poljoprivrednicima, do poticanja ekološke proizvodnje i realizacije projekta navodnjavanja zemljišta. Kao općina, moramo se opredijeliti za kvalitetu i zato moramo puno više napora uložiti u brendiranje Brtonigle. Uzor nam mogu biti švicarska ili talijanska sela sa sjevera, u kojima visoki standardi kvalitete života, očuvanje identiteta i opredjeljenje izvrsnosti idu pod ruku, naglasio je Ravalico.

(Foto: IDS)Emil Daus (Foto: IDS)

- Na svemu tome ćemo konstruktivno raditi u Vijeću, gdje ćemo našim prijedlozima nastojati činiti razliku. Kao prvi korak, posložili smo tim kvalitetnih ljudi koji puni entuzijazma žele raditi za dobrobit zajednice. Ostajemo otvoreni prema svima koji žele dati svoj doprinos i pozivam ih da se uključe!, zaključio je novoizabrani predsjednik IDS-a Brtonigle Bruno Ravalico.

Na Skupštini su prisustvovali predsjednik Savjeta IDS-a Vladimir Torbica, potpredsjednica IDS-a Arijana Brajko Gall, predsjednik saborskog Kluba IDS-a Emil Daus, predsjednica IDS-a Umaga Anja Žužić te predsjednica IDS-a Novigrada Ivana Špadijer.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter