SABOR IDS-A U NOVIGRADU

FOTOGALERIJA / Predsjednik Dalibor Paus: IDS temelji svoj dugogodišnji uspjeh na rezultatima, a ne na zavaravanju građana

| Autor: HINA


Predsjednik IDS-a Dalibor Paus poručio je u subotu iz Novigrada kako IDS temelji svoj dugogodišnji uspjeh na rezultatima, a ne na zavaravanju građana.

"Možda je moguće obećati i zavarati ljude nekoliko godina, ali ih sigurno ne možete zavaravati 33 godine koliko traje IDS koji svoj uspjeh ne temelji na zavaravanju građana, već na rezultatima", izjavio je Paus na  36. Saboru IDS-a.

IDS će, naglasio je, i dalje inzistirati na istarskim posebnostima i vrijednostima i boriti se za njih jer "ne želi da Istra bude samo niz općina i gradova koji gledaju svaki u svom dvorištu i svaki svoj sitni interes".

Ivan Jakovčić (Snimio Milivoj Mijošek)Ivan Jakovčić (Snimio Milivoj Mijošek)

Po njegovim riječima, upravo su ljudi Istru napravili najuspješnijom regijom u Hrvatskoj, i zato će IDS u svom radu inzistirati na svim posebnostima Istre jer želi da svaki pedalj istre bude maksimalno razvijen.

"Zato je važno da imamo jaku regionalnu i lokalnu samoupravu koja upravlja svojim područjima i zato je važno da Istra ima svoj glas, ne samo u Hrvatskom saboru nego i u europskom parlamentu. Preduvjet za to je da IDS bude i dalje najjača regionalna stranka u Hrvatskoj", istaknuo je Paus. 

(Snimio Milivoj Mijošek)(Snimio Milivoj Mijošek)

U prilog tomu, pozvao je na zajedništvo svih stranka koje žele, kako je rekao, Hrvatsku koja funkcionira na načelima zakonitosti, u kojoj se o lokalnim stvarima odlučuje lokalno.

"Ujedinimo snage, ujedinimo nastojanja u postizanju zajedničkog cilja - bolje i pravednije Hrvatske", zaključio je Dalibor Paus.  

Među brojnim gostima i uzvanicima, bili su i čelnici lijevo liberalnih stranaka, među kojima i predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš koja je rekla da su građani Hrvatske "svjedoci niza promašenih politika".

(Snimio Milivoj Mijošek)(Snimio Milivoj Mijošek)

"Te politike ne samo da nas drže na mjestu, nego nas vode na dno, dok drugi idu naprijed. I nama je bitno da idemo naprijed i zato su važne liberalne politike. Uz sve to naravno, najvažniji je zdrav razum", rekla Mrak Taritaš.

Anka Mrak Taritaš (Snimio Milivoj Mijošek)Anka Mrak Taritaš (Snimio Milivoj Mijošek)

Ustvrdivši da je IDS stranka koja je duboko ukorijenjena u život istarskog društva i koja je donijela puno dobroga, ne samo Istri, već i Hrvatskoj, predsjednik  NS- Reformista Radimir Čačić rekao je da je Hrvatska pred novim izazovima i ispitima.

Radimir Čačić (Snimio Milivoj Mijošek)Radimir Čačić (Snimio Milivoj Mijošek)

"Svi smo svjesni činjenica da je Hrvatska zarobljena i blokirana u razvoju. Ne diše i zarobljena je čvrstim armiranim zidovima,stranačkom HDZ-ovom mrežom nesposobnosti i korupcije i teško može dalje ako svi zajedno ne napravimo jedan veliki napor", ustvrdio je Čačić i dodao da su upravo IDS i Istra "zdravi dio zemlje". 

Davorko Vidović (Snimio Milivoj Mijošek)Davorko Vidović (Snimio Milivoj Mijošek)

Predsjednik Socijaldemokrata i potpredsjednik Sabora Davorko Vidović rekao je da je i njegova stranka, kao najmlađa ali najbrojnija oporbena stranka u Hrvatskom saboru, osnovana na temeljima uključenosti tolerancije i demokratičnosti, poput IDS-a.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter