VELIKI PROBLEM U NAJAVI

Gradonačelnik Marko Paliaga upozorava: Pretjerali smo s cijenama, postali smo preskupi

| Autor: Aldo Pokrajac
Rovinj je i ove godine prvi u Istri noćenja brojao u milijunima, ali... (Snimio Milivoj Mijošek)

Rovinj je i ove godine prvi u Istri noćenja brojao u milijunima, ali... (Snimio Milivoj Mijošek)


Ovih su se dana u Rovinj sjatile ekipe triju nacionalnih televizija. U najposjećenijoj istarskoj destinaciji, šampionu turizma, novinari su pokušali doznati kakva će biti ovogodišnja sezona. U ovo vrijeme već bi trebao biti njen vrhunac kojeg još nema pa svi nekako čekaju kada će se dogoditi boom. Televizije su u nekoliko minuta htjele ispričati svoju priču kroz nekoliko stereotipnih izjava pa je srž problema izostala.

A činjenica je da su ugostitelji i trgovci nezadovoljni, da se i u srpnju pojavljuju crne rupe pa je dio stereotipnog zimmer frei turizma ostao praznih kreveta, što je i logično jer se apartmani štancaju i štancaju. Užarile su se i društvene mreže. Ovisno o tome od koga stižu komentari, navodi se da je Rovinj svjetski brend pa si ga ne može svatko priuštiti, do jadanja da su se cijena usluga morale porasti jer su čistačice postale preskupe.

Marko Paliaga (Snimio Milivoj Mijošek)Marko Paliaga (Snimio Milivoj Mijošek)

Reagirao je i gradonačelnik Marko Paliaga. Kao sveučilišni profesor koji je doktorirao na brendiranju gradova u izjavi za naš list bio je brutalno iskren. Javno je priznao da su cijene ovog ljeta pretjerane, posebno u Rovinju.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater