VELIKO SRCE ISTRANA

U rekordnom roku prikupljen novac za liječenje devetogodišnjeg Mihaela iz Valture!

| Autor: Glas Istre
Mihael Peruško (Foto: NK Muntić Facebook)

Mihael Peruško (Foto: NK Muntić Facebook)


"Hvala svima, znali smo da ćemo uspjeti! Trenutno na računu ima 34.315,04 eura. Sutra, četvrtak vadi se viza, te u utorak slijedi let za Peking. SVI SMO MI ISTIH BOJA", poručili su iz Nogometnog kluba Muntić, koji je pokrenuo humanitarnu akciju "Mihael i dalje želi igrati nogomet".

Kao što smo već pisali, devetogodišnjem Mihaelu Perušku iz Valture još u ranoj dobi života dijagnosticirana je Duchennova mišićna distrofija, jedan od najtežih oblika distrofije u kojemu bez adekvatne terapije mišići propadaju velikom brzinom. U Hrvatskoj postoji jako malo takvih slučajeva, a Mihael je, nažalost, jedan od njih. Bolest prvo obuhvaća mišiće nogu, što znači da je samo pitanje dana dokle će Mihael moći samostalno hodati. Nakon nogu bolest zahvata ruke te sve ostale mišiće, a znamo da je i srce mišić.

Roditelji Alen i Gorana Peruško s devetogodišnjim Mihaelom (Snimio Danilo Memedović)Roditelji Alen i Gorana Peruško s devetogodišnjim Mihaelom (Snimio Danilo Memedović)

"Mihael se inače liječi u Klaićevoj bolnici i uzima terapiju, ali kako je riječ o progresivnoj bolesti i nemamo puno vremena, pokušat ćemo sve napraviti, pa i izvan države, sve u nadi da će nam to pomoći", rekla je prije nekoliko dana Mihaelova majka Gorana Peruško.

I uspjeli su - za troškove terapije i putovanja potrebno je 25 tisuća američkih dolara, a Istrani su još jednom pokazali veliko srce i zahvaljujući njihovom doprinosu u rekordnom roku prikupljen je novac.

Obzirom da je bolest već sada u fazi rapidnog razvoja i prema prognozama liječnika mu preostaje svega par mjeseci samostalnog hoda, spas bi upravo mogao biti u primanju terapije matičnih stanica. Terapija matičnim stanicama traje dva tjedna, a prema iskustvima onih koji su je primili, mogla bi uvelike poboljšati život malom Mihaelu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater