JK Kvarner i ove godine nudi ljetni program za mališane

Škola jedrenja za djecu u Rapcu

| Autor: Goran ROJNIĆ
Škola jedrenja u Rapcu

Škola jedrenja u Rapcu


Jedriličarski klub Kvarner iz Rapca organizira Školu jedrenja za djecu na jedrilicama klase optimist, koji je idealan za obuku dječaka i djevojčica do 14 godina starosti. U Školi će se pokazati i objasniti sve što treba znati o jedrilici, jedrenju, vjetru i moru, a u to će se na primjeren način uklopiti i nužna teorija. Ljetna škola jedrenja temelj je svakog daljnjeg svladavanja ove lijepe vještine.

Preduvjeti za upis djece je da imaju od 7 do 14 godina te su solidni plivači. Škola će se održavati u dva termina, prvi traje od 3. do 16. srpnja, a drugi od 31. srpnja do 13. kolovoza i traje kroz dva tjedna svakim radnim danom.

Kako ističu iz kluba, igrati se, naučiti jedriti i pri tome uživati u ljetu osnovna je ideja njihove Škole jedrenja. Ljetni praznici s vršnjacima, mnogo zabave u veselom okruženju zajedničkog učenja kroz igru, mnogo sunca i mora, to je ono što djeci nude njihovi ljetni tečajevi jedrenja.

Kroz program djeca će se upoznati s jedrilicom klase optimist, učiti o sigurnosti na moru, opremanju jedrilice te kako porinuti i ukrvati se u jedrilicu, potom o čvorovima, jedrenju s vjetrom u bok te prevrtanju i ispravljanju jedrilice, odnosno jedrenju s vjetrom u pramac i krmu te letanju i kruženju. Ponavljači i rekreativci bit će u posebnoj grupi u dogovoru sa instruktorom.

Svi zainteresirani djecu mogu upisati i dobiti informacije na broj 095-9155-335 (Paolo) ili na e-mail: [email protected].

Sve što je djetetu potrebnu su kupaće gaćice/kupaći kostim, udobna majica s dugim rukavima, kratke hlače i obuća koja se može smočiti. Nikako ne smiju zaboraviti kapu i zaštitu protiv sunca, a djeci koja nose naočale potrebna je i uzica za naočale. Prsluke za spašavanje osigurava klub.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter