radovi u središtu Dračevca u Mjesnom odboru Fuškulin

Nekadašnja butiga uređuje se u prostore društvene namjene

| Autor: Glas Istre
Porečki gradonačelnik obišao je radove na staroj zgradi

Porečki gradonačelnik obišao je radove na staroj zgradi


U središtu naselja Dračevac u porečkom Mjesnom odboru Fuškulin, u tijeku su radovi na obnovi zgrade nekadašnje butige, koja će dobiti novu društvenu namjenu prema iskazanim potreba tamošnjeg mjesnog odbora i mještana. Tijek radova obišli su nedavno gradonačelnik Loris Peršurić i predsjednik Mjesnog odbora Andrea Crevato.

Potreban i dućan

U staroj zgradi sada se uređuju prostori za društvene namjene za mještane te prostori za manju butigu za koju su iskazali potrebu. Površina zgrade je oko 90 kvadrata i sanira se cjelokupna građevina, u kojoj će veći dio zauzimati društveni prostori, manji dio poslovni prostori, a bit će uređen i okoliš zgrade.

Radovi na zgradi počeli su nakon što je Grad Poreč otkupio dio vlasništva na objektu te tako okrupnio svoju imovinu, čime su stvoreni uvjeti za uređenje i valorizaciju oronula prostora u centru naselja koji će dobiti funkciju i ljepši izgled. Zgrada se inače nalazi nasuprot prije nekoliko godina uređenog dječjeg vrtića, a uz nju će se paralelno urediti parkiralište i dječje igralište.

Inače, Mjesni odbor Fuškulin početkom godine dobio je novi društveni dom u Mugebi, a nastavit će se uređivati i komunalno opremati i u narednom periodu.

Širenje kanalizacijske mreže

Nakon što je još prije par godina izgrađena kanalizacijska mreža naselja Mugeba, kao i kolektori Mugeba-Fuškulin i Fuškulin-Jasenovica, koji su bili preduvjet za izgradnju kanalizacijske mreže u naseljima koja je još nemaju, nastavit će se i s radovima na širenju kanalizacijske mreže u preostalim naseljima, prvo u Fuškulinu za koje će se natječaj raspisati uskoro, te Dračevac za koje je u tijeku rješavanje dokumentacije, te ostala naselja.

Osim toga, u MO Fuškulin je modernizirana mreža javne rasvjete, izrađena vodovodna mreža i oborinska odvodnja, asfaltirane su prometnice u naseljima, proširena prometnica Radmani - Dračevac te rađeno na nizu manjih komunalnih uređenja, a tako će se nastaviti i u sljedećem razdoblju, prema iskazanim potrebama i željama mještana i mjesnih odbora.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini