NAJNOVIJEPOREČ

Vrtić i jaslice u Dračevcu grade se punom parom, a svoja će vrata otvoriti nakon zimskih praznika: INVESTICIJA VRIJEDNA 2,3 MILIJUNA KUNA

| Autor: Cristian Bruno GALIĆ
Vrtić u Dračevcu

Objekt je smješten na čestici od oko 1.300 četvornih metara. Rekonstrukcijom i dogradnjom, bruto površina postojećeg objekta od 224 kvadrata, povećava se za 96 četvornih metara, na ukupno 320 kvadrata

Gradnja novog vrtića i jaslica u Dračevcu kraj Poreča napreduje po planu, te se očekuje da će svoja vrata otvoriti nakon zimskih praznika. Radi se o investiciji koju provodi Grad Poreč, vrijednoj 2,3 milijuna kuna bez PDV-a, za koju je Grad dobio bespovratno sufinanciranje od 80 posto od prihvatljivih troškova od Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju iz mjere 7., tipa operacije 7.4.1. Izvođač radova je Rog d.o.o. iz Darde, a nadzor je povjeren tvrtki Solidplus d.o.o. iz Poreča.

Više kvadrata

U vrtiću i jaslicama u Dračevcu uz svaku grupnu sobu bit će smješten sanitarni čvor i garderoba za djecu, a osim toga objekt će imati dvoranu za rekreaciju djece površine 46 metara četvornih, sanitarije za osoblje, servisnu prostoriju, tehničku prostoriju, spremište i ostale potrebne prostore. Objekt je smješten na čestici od oko 1.300 četvornih metara. Rekonstrukcijom i dogradnjom, bruto površina postojećeg objekta od 224 kvadrata, povećava se za 96 četvornih metara, na ukupno 320 m2 (285m2 neto). Zadržavaju se postojeći nosivi kameni zidovi, drveno krovište se uklanja i izvode se novi krovovi u obliku kose armiranobetonske ploče.

Kompletan objekt se oblaže u termoizolaciju od kamene vune debljine 15cm. Za grijanje i hlađenje objekta bit će instalirana dizalica topline. Grijanje je predviđeno podnim grijanjem, a hlađenje ventilatorskim konvektorima.

Nakon što su radovi počeli prije točno mjesec dana, do sada su na starom derutnom objektu, bivšoj školi u centru naselja, izvelo rušenje svih postojećih krovova i rušenje dijelova starih zidova.

Rušili dio postojeće podne konstrukcije

Usto odrađeno je i rušenje dijela postojeće podne konstrukcije radi izjednačenja nivoa, probijanje novih otvora i betoniranje novih serklaža i nadvoja, iskop temelja te betoniranje temelja, nadtemelja i nadtemeljne ploče nadogradnje, zidanje novih zidova nadogradnje u prizemlju, betoniranje stupova terase, armiranje nove međukatne ploče iznad prizemlja, te iskop sabirne jame.

- Očekujemo da će vrtić u Dračevcu u siječnju primiti prvu djecu, a do tada se nadamo da ćemo sprovesti i natječaj za izgradnju vrtića u Žbandaju. Djece u našem gradu ima sve više, što nas jako veseli. Lani je rođeno čak 10 posto više nego li godinu ranije, pa moramo tome prilagoditi i infrastrukturu. Za ove vrtiće roditelji mogu iskazati interes u nadležnom gradskom Upravnom odjelu za društvene djelatnosti, rekao je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: new hospital − Building yard (1)
Pula: new hospital − Building yard (1)
Webcams provided by webcams.travel add a webcam