Općine Medulin slavi 30 godina

Prigodni program od STEM radionica, izložbi, do koncerata i sporta

| Autor: Glas Istre
Medulin (Snimio Milivoj Mijošek)

Medulin (Snimio Milivoj Mijošek)


Općina Medulin ove godine slavi 30 godina svoga postojanja i rada. Tim povodom osmišljen je bogat program događanja koji je započeo jučer otvorenjem zajedničke izložbe članova likovne sekcije udruge MedulinArt „Trenuci dana“ koju će biti moguće razgledati do 30. lipnja. Prvi dio programa trajat će do 12. lipnja kada Općina Medulin slavi svoj dan, dok će se u drugom dijelu mjeseca lipnja program nastaviti u sklopu ove velike obljetnice, ali će raspored biti objavljen naknadno. Ulaz na sve sadržaje programa obilježavanja Dana Općine Medulin je slobodan.

Danas će tako u podne na Vižuli biti održana STEM radionica o Natura 2000 staništima, Udruge MOC Pula i Aquariuma Pula, a u 19 sati u Multimedijalnom centru Općine Medulin - 3mc bit će otvorena humanitarna izložba fotografija „Zlatna kora“ Gradskog društva Crvenog križa Pula u suradnji s Kristinom Iveković. Sutra je na rasporedu akcija dobrovoljnog darivanja krvi od 9 do 13 i od 13.30 do 16 sati u Multimedijalni centru Općine Medulin - 3mc, dok će na Medulinskoj placi spod ledonje od 9 do 12 sati volonteri Crvenog križa građanima mjeriti tlak i šećer u krvi.

U subotu 3. lipnja u Vinkuranu, u Sportskom centru, održat će se turnir u stolnom tenisu od 9 do 14 sati i turnir u boćanju od 16 do 19 sati. U lučici Vinkuran, s početkom u 20 sati, kreće Vinkuranska fešta, gastro ponuda i nastup Emanon benda i klape Škerac.

U ponedjeljak 5. lipnja u Medulinu u 3mcu od 13 do 17 sati Vjeran Piršić iz Udruge Eko Kvarner govorit će o solarnoj energiji za kućanstva te održati konzultacije s mještanima o ugradnji sustava solarnih elektrana za kućanstva, u organizaciji Udruge Sakramenski. U srijedu će u Pomeru na Šćuzi biti ponovljena STEM radionica o Natura 2000 staništima Udruge MOC Pula i Aquarium Pula s početkom u 10 sati, dok će u Medulinu u 17.30 sati u Osnovnoj školi biti održan Dan medulinskog sporta uz dodjelu nagrada i priznanja Sportske zajednice općine Medulin. U 19 sati u Domu DVD-a u Medulin održat će se primopredaja vozila DVD-u Medulin uz prigodno druženje.

U četvrtak 8. lipnja u Društvenom domu u Pješčanoj Uvali s početkom u 18.30 sati otvorit će se skupna izložba polaznika tečaja digitalne fotografije "Medulinski foto point" Udruge ljubitelja fotografije Format. Na igralištu odbojke na pijesku od 19.30 sati počinje odbojka na pijesku i druženje s mještanima.

Fešta se u petak 9. lipnja seli u Pomer gdje će na igralištu u 18 sati početi odbojka i druženje s mještanima. U subotu 10. lipnja u Premanturi u Uvali Debeljak na Kamenjaku od 16 do 17 sati otvorit će se podmorska edukativna staza. U sportskom centru u Premanturi od 18 do 20 sati bit će organizirano igranje nogometa uz druženje s mještanima. U ponedjeljak 12. lipnja u 18 sati u Cave Romane bit će održana svečana sjednica Općinskog vijeća uz glazbenu gošću Anu Rucner. Od 19.30 sati slijedi domjenak uz glazbeni program Klape Škerac, a u 21 sati počinje predstava Casabianca, Irene Grdinić i Marija Lipovšeka Battifiace.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini